GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubak osniva kompaniju WDG-Vitezit na kupljenoj imovini propalog giganta

Zubak osniva kompaniju WDG-Vitezit na kupljenoj imovini propalog giganta
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2023 / 09:39
Autor: SEEbiz / indikator.ba
VITEZ - Novi vlasnici dijela imovine PS Vitezit u stečaju, poslovna porodica Zubak, poduzela je aktivnosti na osnivanju nove, domaće kompanije sa sjedištem u Vitezu.

Kako piše ovaj portal novo poduzeće će se službeno znati WDG-Vitezit d.o.o. Vitez, za što postoji saglasnost PS Vitezit u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme.

Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja u skladu sa domaćom zakonskom regulativom. Tako će, nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko preduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na preduzeće sa sjedištem u Vitezu, što bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovna i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima širom svijeta koji bi mogli dati snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji-

- U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih radnika, a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu preduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile, rekao je za viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

Tagovi: Zvonko Zubak, WDG-Vitezit, Vitezit
PROČITAJ I OVO
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE