GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%

AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2024 / 15:59
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini grupacije iznosila je 3,69 milijuna eura, 31,9 posto više u odnosu na prvi lanjski kvartal.

Iz te kompanije koja se bavi proizvodnjom plastičnih dijelova za automobilsku industriju, istaknuli su da objavljeni rezultati poslovanja potvrđuju nastavak oporavka kompanije i automobilske industrije, a da su osnovni razlozi rasta poslovnih prihoda većim dijelom vezani uz ranije najavljivani početak realizacije novih projekata.

"Iako je ova godina u znaku početka serijske proizvodnje i to dvadeset i jednog novog projekta, njihov puni utjecaj na profitabilnost i iskorištenost kapaciteta bit će razvidan u zadnjem tromjesečju ove godine, odnosno u sljedećoj godini. Za većinu projekata planiran je početak serijske proizvodnje u prvoj polovini godine, ali njih šest će početi sa svojom serijskom proizvodnjom u zadnjem tromjesečju, kada će i ranije započeti projekti dosegnuti razine ugovorenih količina proizvodnje. Spremni smo i u potpunosti usredotočeni na industrijalizaciju te kvalitetnu pripremu i realizaciju navedenih projekata“, rekao je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Poručio je da su osnovni ciljevi u idućem razdoblju i dalje očuvanje financijske stabilnosti, povećanje iskorištenosti kapaciteta i profitabilnosti te uspješna realizacija novih projekata. "Pritom, snažno smo usmjereni na unaprjeđenja u područjima razvoja i automatizacije procesa", apostrofirao je Došen.

U priopćenju se između ostalog navodi da su pripreme za serijsku proizvodnju i industrijalizacijske aktivnosti u punom jeku, što se odražava na angažman kadrova, iskorištenost proizvodnih kapaciteta za provedbu proba, povećane troškove i zaduženost.

Smanjenje zaduženosti očekuje se s početkom serijske proizvodnje svih projekata što je planirano do kraja godine. Prodajne aktivnosti kompanije su i dalje intenzivne i usmjerene na europsko tržište, a trenutno su u tijeku pregovori i ponudbene aktivnosti", priopćeno je.

Tagovi: ad plastik, došen
PROČITAJ I OVO
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
SJAJNE BROJKE
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
NEW YORK - Walmart je u četvrtak nadmašio očekivanja tromjesečne zarade i prihoda, budući da je diskont ostvario značajne dobitke u e-trgovini, povećao profit s novijim poslovima poput oglašavanja i pridobio više kupaca s visokim primanjima.
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
SOLIDNO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
ESSEN - Siemens, jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Europi, zabilježio je pad prodaje od 19 milijardi eura (oko 21 milijardu dolara) u zadnjem kvartalu, a dobit je pala za 38% na 2,2 milijarde eura.
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
FRANKFURT - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom zabilježila je pad neto dobiti od 87,1% na 1,98 milijardi eura (2,15 milijardi dolara) u prvom tromjesečju, u odnosu na 15,36 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, objavila je tvrtka u četvrtak.
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
OTVORENJE
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
TISZAUJVAROS - MOL-ov polioil kompleks u Tiszaújvárosu, vrijedan 1,3 milijarde eura, s kapacitetom od oko 200.000 tona polioila godišnje, svečano je otvoren.
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
LONDON - Britanski niskotarifni zračni prijevoznik easyJet u prvom je polugodištu smanjio gubitak u poslovanju, objavila je u četvrtak kompanija, najavivši odazak svog izvršnog direktora Johana Lundgrena idućoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE