GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadar: Na području bivše Maraske gradi se luksuzni hotel

Zadar: Na području bivše Maraske gradi se luksuzni hotel
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2023 / 07:39
Autor: SEEbiz / HRT
zadar - U Zadru - na području bivše tvornice Maraska gradi se hotel, riječ je o prvom hotelu s pet zvjezdica na području grada.

Turski investitor radove bi trebao završiti iduće godine kada će hotel biti i otvoren za goste.

Riječ o gradnji hotela dana je u siječnju. S riječi, brzo se prešlo na djela. Iz dana u dan hotel poprima vidljive konture. Stotinu radnika i tri dizalice, u punom su pogonu.

- Krajem 11. mjeseca krov i betonski radovi će biti gotovi, govori Egemen Cam, projektni menadžer.

Na prostoru elitne gradske zone gradi se ekskluzivan hotel sa 133 sobe, nešto što je Zadru prijeko potrebno.

- To će biti prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj, najelitniji i najluksuzniji hotel u Hrvatskoj, rekao je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Group Croatia.

Izgradnja hotela podrazumijeva i proširenje dviju prometnica. Do kraja godine, počet će gradnja prometnice uz hotel, a početkom iduće - one, posebno važne, ispred hotela.

- Procjena vrijednosti je 250 tisuća eura i dobit ćemo dvotračnu prometnicu s novim parkirnim mjestima u širini od 9 metara, govori Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

Grad će morati požuriti, jer krajnji rok dovršetka hotela nije tako daleko.

- Mi planiramo završiti sve radove sljedeće godine u 9. mjesecu, rekao je Egemen Cam.

Prezentacijski, hotel ostavlja bez daha. Bit će to raskošno zdanje izvana i iznutra. Patinu prošlosti davat će sačuvano originalno pročelje bivše tvornice Maraska.

Na ostatku zemljišta, želja je investitora, graditi urbane vile i rezidencijalni dio s oko 200 stanova. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća počinje rasprava o detaljnom planu uređenja tog dijela grada. Čim se postigne dogovor, investitor je spreman odmah započeti s radovima.

- Samo hotel je sad oko 60 milijuna eura. Stanovi mislim da će biti dodatnih 130 milijuna eura, rekao je Burak Baykan.

Dovršetkom hotela i stanova ovaj će dio Zadra poprimiti posve nov, suvremen i moderan izgled. Investitor poštuje dogovor i rokove, čekaju se potezi i odluke grada kako bi se u potpunosti realizirala jedna od najvećih investicija u turizam i stanogradnju u Hrvatskoj.

Tagovi: Zadar, Maraska, Dogus Grupa
PROČITAJ I OVO
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE