GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cetis lani s nešto manjom neto dobiti

Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2024 / 20:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.

Nakon uspješno završene poslovne 2022. godine, u 2023. su se nagomilale izvanredne geopolitičke, gospodarske i katastrofalne okolnosti koje su oblikovale godinu punu izazova, navodi se u godišnjem izvješću kompanije i Grupe Cetis za poslovnu 2023. godinu, objavljenom danas na stranica Ljubljanske burze. Naglasili su da su, unatoč navedenim izazovima, uspjeli ostvariti veće prihode od prodaje i 18,3 milijuna eura čiste dobiti.

Matična tvrtka Cetis lani je povećala prihode za 8,8 posto, na 68,2 milijuna eura, od čega je 71 posto ostvareno u inozemstvu. 2023. godinu zaključio je s neto dobiti od 16,3 milijuna eura, što je 12,8 posto manje nego prethodne godine.

Prošle godine u Sloveniji je nastavljen trend masovne zamjene svih dokumenata, a povećao se i broj izdanih tahografskih kartica. Istodobno su naglasili da je slovenska osobna iskaznica dobila više nagrada, uključujući zlatnu državnu nagradu za inovativnost 2023.

Na stranim tržištima uspješno su realizirali bitne projekte i stekli neke nove. "Ponosni smo na dugogodišnje povjerenje naših dugogodišnjih strateških poslovnih partnera, kao i na povjerenje novih", istaknuli su.

Među ostalim, slali su putovnice u Nigeriju i Honduras, a dijelove putovnica u Meksiko i Ekvador. Ugovori su se nastavili provoditi za Ekvatorijalnu Gvineju, Burundi, Niger, Liberiju, Gvineju Bisau, Maldive i Gambiju. U Liberiji su uspješno pokrenuli projekt izrade radnih dozvola za strance, a dokumenti za prijevoz poslani su u Bosnu i Hercegovinu.

Ujedno su najavili da će zbog uspješnog poslovanja posljednjih godina i potražnje za postojećom poslovnom zgradom u Celju ove godine krenuti s izgradnjom nove proizvodno-poslovne zgrade veličine više od 9000 četvornih metara. , a pritom će se ulagati iu najmoderniji hardver i softver. Završetak cijelog projekta očekuje se u sljedeće tri godine.

Tagovi: cetis, tisak, pakiranje
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE