GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk

Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2024 / 13:07
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, njemački sindikat strojovođa GDL najavio je u srijedu početak "vala štrajka" jer su pregovori s operaterom njemačkih željeznica Deutsche Bahn bili neuspješni.

Strojovođe traže veće plaće i kraći radni tjedan. Ovo će im biti peti štrajk od prošlog studenog.

Prvi štrajk, koji će trajati 35 sati, započet će u srijedu u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu za teretne vlakove i u četvrtak u 1 sat ujutro za putničke vlakove, najavio je predsjednik GDL-a Claus Weselsky. Pokrećemo takozvani štrajkaški val, što znači da vlak više nije pouzdano prijevozno sredstvo, rekao je.

Sindikat traži povećanje plaća kako bi se nadoknadila inflacija i skraćeno radno vrijeme s 38 na 35 sati tjedno, što se ne bi odrazilo na plaće. Kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, pregovori s Deutsche Bahnom trajali su nekoliko tjedana, između ostalog i uz pomoć posredovanja, ali su bili neuspješni.

Nova je to najava štrajka u Njemačkoj, koja se već nekoliko mjeseci suočava sa zahtjevima sindikata - uglavnom u prometnom sektoru - za povećanjem plaća u svjetlu visoke inflacije. Neki zaposlenici žele i kraće radne dane.

Danas je novi štrajk najavio i sindikat koji predstavlja aerodromsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Lufthansa. Ovo će im biti četvrti štrajk od početka veljače.

Tagovi: deutsche bahn, štrajk, njemačka, strojovođe
PROČITAJ I OVO
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE