GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani

U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
RADOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2021 / 13:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi za 9,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak.

Građevinski radovi u trećem su kvartalu ove godine ukupno bili vrijedni 7,7 milijardi kuna, od čega se 5,6 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,1 milijardu kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u trećem kvartalu iznosila je 6,1 milijardu kuna, od čega se tri milijarde odnosi na zgrade, a 3,1 milijarda kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 67,1 posto izvedeno je na novogradnjama, a 32,9 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 43,4 posto radova izvršeno na zgradama, a 56,6 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

Vrijednost radova u prvih devet mjeseci veća za 16 posto

U prvih devet mjeseci ove godine vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima bila je 16 posto veća nego u istom razdoblju 2020.

Istovremeno, vrijednost novih narudžbi porasla je za 20,3 posto.

Građevinski radovi u prvih devet mjeseci ove godine ukupno su bili vrijedni 22,2 milijarde kuna od čega se na radove obavljene s vlastitim radnicima odnosi 16,1 milijarda kuna, a na radove s podizvođačima 6,1 milijarda kuna.

Vrijednost novih narudžbi od siječnja do rujna 2021. iznosila je 19,4 milijarde kuna, od čega se 9,2 milijarde odnosi na zgrade, a 10,2 milijarde kuna na ostale građevine, pokazalo je izvješće DZS-a.

Tagovi: građevinski radovi, građevinarstvo, tržište nekretnina, građevinske dozvole
PROČITAJ I OVO
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
AKVIZICIJE
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
PODGORICA - Izraelska kompanije BIG Shopping Centers Group uskoro će preuzeti najveći šoping centar u Crnoj Gori, Delta City.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE