GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani

U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
RADOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2021 / 13:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi za 9,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak.

Građevinski radovi u trećem su kvartalu ove godine ukupno bili vrijedni 7,7 milijardi kuna, od čega se 5,6 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,1 milijardu kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u trećem kvartalu iznosila je 6,1 milijardu kuna, od čega se tri milijarde odnosi na zgrade, a 3,1 milijarda kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 67,1 posto izvedeno je na novogradnjama, a 32,9 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 43,4 posto radova izvršeno na zgradama, a 56,6 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

Vrijednost radova u prvih devet mjeseci veća za 16 posto

U prvih devet mjeseci ove godine vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima bila je 16 posto veća nego u istom razdoblju 2020.

Istovremeno, vrijednost novih narudžbi porasla je za 20,3 posto.

Građevinski radovi u prvih devet mjeseci ove godine ukupno su bili vrijedni 22,2 milijarde kuna od čega se na radove obavljene s vlastitim radnicima odnosi 16,1 milijarda kuna, a na radove s podizvođačima 6,1 milijarda kuna.

Vrijednost novih narudžbi od siječnja do rujna 2021. iznosila je 19,4 milijarde kuna, od čega se 9,2 milijarde odnosi na zgrade, a 10,2 milijarde kuna na ostale građevine, pokazalo je izvješće DZS-a.

Tagovi: građevinski radovi, građevinarstvo, tržište nekretnina, građevinske dozvole
PROČITAJ I OVO
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
TRENDOVI
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
BERLIN - Stanarine u Njemačkoj rastu zbog manjka stambenog prostora u uvjetima visokih troškova gradnje i kredita koji su zakočili građevinski sektor i potražnju, spustivši cijene kvadrata, prema izvješću udruženja banaka.
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE