GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kontroverzna ukrajinska postala vlasnica četiri splitska hotela

Kontroverzna ukrajinska postala vlasnica četiri splitska hotela
SUMNJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2024 / 19:07
Autor: SEEbiz
SPLIT - Tetjana Glinjana, koju se smatra jednom od najvećih - ako ne i najvećom - dobavljačicom prehrambenih proizvoda za ukrajinsku vojsku po narudžbi Ministarstva obrane, postala je vlasnica četiri hotela u Splitu. Tako je barem navedeno u istrazi ukrajinskog portala NV Business, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, novinari su komunicirali s osobljem jednog od hotela, kojem su pokazali Glinjaninu fotografiju. Iz objekta je navodno potvrđeno da je upravo ona postala njegova nova vlasnica.

Rečeno je i da Ukrajinka posjeduje još nekoliko hotela u Splitu, kao i tvornicu mesa u Ukrajini.

Ukrajinski novinari tvrde da su, provjeravajući lokalni poslovni registar, pronašli podatak da je od jeseni 2023. Glinjana postala vlasnicom tvrtki "Zen Adria", "Pigment" i "Mimoza". Ujedno je osnovala firmu "Nazarii".

U istrazi se ističe da navedene firme upravljaju hotelima Mirari, Ora, Luxe te Posh.

Hotel Mirari je novosagrađeni objekt iza hotela Marjan, na splitskim Kaskadama. Ima 18 soba, restoran i bazen na krovu. Ori, smještenoj u novogradnji u Poljičkoj ulici, pripadaju četiri zvjezdice te raspolaže s 24 sobe, restoranom i kongresnim centrom za 50 osoba.

Luxe Boutique Hotel se nalazi na dnu Zvonimirove ulice. Ima 30 soba, restoran, spa i konferencijsku dvoranu za osam osoba. Posh je pak, kako mu i ime nalaže, objekt s pet zvjezdica koji ima šest apartmana, krovni bazen i spa centar. Radi se o upečatljivoj građevini iznad lučice Zenta.

Ukrajinci su procijenili da slični hoteli na hrvatskoj obali stoje od 2,5 do 3 milijuna eura. Odnosno, za kupnju četiri hotela u centru Splita bilo je potrebno potrošiti više od 10 milijuna eura.

Istražitelji pišu da je Glinjana bila osnivačica nekoliko poduzeća takozvane "grupe Bila Tserkva" (u prijevodu: Bijela Crkva), koja su u određenim periodima bile glavni dobavljači hrane za nacionalnu vojsku. To su Premium Company LLC, Vizit LLC, Ukrprodprokord VR LLC i Grand Consult LLC.

Prema publikaciji "Naš novac", cijene hrane u ugovorima ovih tvrtki s Ministarstvom obrane bile su prenapuhane. Dakle, radi se o klasičnom ratnom profiterstvu.

Tagovi: Tetjana Glinjana, split, marjan, hoteli, turizam
PROČITAJ I OVO
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
TRENDOVI
Cijene kvadrata u Njemačkoj padaju, no rastu stanarine
BERLIN - Stanarine u Njemačkoj rastu zbog manjka stambenog prostora u uvjetima visokih troškova gradnje i kredita koji su zakočili građevinski sektor i potražnju, spustivši cijene kvadrata, prema izvješću udruženja banaka.
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE