GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telemach Hrvatska nastavlja s modernizacijom EON TV platforme

Telemach Hrvatska nastavlja s modernizacijom EON TV platforme
MODERNIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Telemach Hrvatska bilježi pozitivne trendove u poslovanju i nastavlja snažno ulagati u mobilnu i fiksnu infrastrukturu kao nacionalni konvergentni telekom, kazao je u utorak predsjednik uprave Telemacha Adrian Ježina na predstavljanju modernizirane EON TV platforme s novim video klubom.

"Vrlo smo zadovoljni trendovima u poslovanju u svim segmentima. Bilježimo na dnevnoj bazi povećanje dosega optičke 10 gigabitne mreže, broja baznih stanica, pokrivenosti, kapaciteta i kvalitete mreža i veza”, kazao je za Hinu Ježina, napominjući da poslovne rezultate ne iznose pojedinačno u sklopu matične United Grupe.

Dodao je da je Telemach trenutno s optičkom gigabitnom mrežom stigao do 170 tisuća kućanstava, a kaže da su zadovoljni i s razvojem mobilne korisničke baze, pogotovo u postpaid (pretplate) i voice (glasovne usluge) segmentu, gde povećavaju tržišni udjel. Dobro im ide, kaže, i s poslovnim korisnicima, kao novijim segmentom korisnika, kojih imaju sve više, a među njima ima i “značajnih kompanija”.

“Uz nove tehnologije i United Cloud, centar United Grupe za istraživanje i razvoj, koji ima i developerski studio, postigli smo i tehnološki napredak odnosno vlastitu ‘stream’ platformu na 5G rooteru, čime uz ponudu EON TV-a i sada novim video klubom činimo razliku u odnosu na druge”, kazao je Ježina.

O EON TV-u, naplatnoj televiziji koju u svojim i fiksnim i mobilnim paketima nudi Telemach te novom EON video klubu, izvršni direktor razvoja proizvoda u tom telekomu Damir Vrsajković na susretu s novinarima naglasio je da su uveli nove funkcionalnosti kojima žele poboljšati korisničko iskustvo gledanja televizije. To su označili i “ponudom sadržaja bez presedana” s obzirom na nove mogućnosti za korisnike, kvalitetu, širinu i brojnost programa koji se mogu gledati, u čemu je i lokalni i regionalni sadržaj.

“Pretplatnička baza EON platforme otkako smo je uveli stalno raste, sada smo je i modernizirali, a do sada je korisnici, koliko vidimo, ravnomjerno koriste po cijeloj Hrvatskoj”, zaključio je Vrsajković. 

Tagovi: Telemach Hrvatska, EON TV, Telemach, Ježina
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE