GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska plovidba nije uspjela doći do dvotrećinskog udjela u Atlantskoj plovidbi

Tankerska plovidba nije uspjela doći do dvotrećinskog udjela u Atlantskoj plovidbi
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 10:27
Autor: SEEbiz
ZADAR - Tankerska plovidba ipak nije uspjela ovladati dvotrećinskim udjelom u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi.

U utorak je na Zagrebačkoj burzi objavljeno izvješće o preuzimanju u kojem stoji da je ponudu prihvatilo 1748 dioničara.

Tankerska plovidba otkupila je 523.534 dionice, odnosno 25 posto udjela.

- Nakon provedene ponude za preuzimanje Ponuditelj drži ukupno 1.342.097 redovnih dionica u Ciljnom društvu što predstavlja 64,11 posto temeljnog kapitala - navodi se u izvješću, prenosi Lider.

S obzirom da Atlantska plovidba drži i 4429 trezorskih dionica, zadarski brodar ukupno kontrolira 64,25 posto udjela.

Podsjetimo, u siječnju je Tankerskoj plovidbi odobrena ponuda za preuzimanje dubrovačkog rivala nakon što je zadarska kompanija sudjelovanjem u lanjskoj dokapitalizaciji stekla dodatnih 683 tisuća dionica i time povećala udjel na više od 39 posto. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba je imala 6,45 posto udjela u vlasništvu. Za preostale dionice ponuđena je cijena od 53,60 eura, koliko je i iznosila cijena novih dionica u dokapitalizaciji.

Prema javno objavljenim podacima, na ponudu su pristali vodeći ljudi Atlantske plovidbe, glavni izvršni direktor Marko Domijan te izvršni direktori Vicenco Jerković i Edo Taslaman. Domijan je držao 3701 dionicu, Jerković 3965 dionica, a Taslaman je imao najveći paket od 7735 dionica. Djelomično je na ponudu pristala i država koju je predstavljao Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP). Na sjednici CERP-a održanoj 6. veljače donijeta je odluka da se proda malo više od polovice udjela.

Tagovi: tankerska, atlantska, bilbija, vladović, domijan, taslaman
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE