GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štrajkat će i kabinsko osoblje Lufthanse

Štrajkat će i kabinsko osoblje Lufthanse
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 16:05
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Osim Lufthansinog zemaljskog osoblja, štrajkat će i kabinsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika. Štrajk, čiji datum još nije poznat, podržalo je 96 posto članova sindikata Ufo, javlja njemačka novinska agencija dpa. Kabinsko osoblje također traži veće plaće.

Priopćenje kabinskog osoblja dolazi u vrijeme kada zemaljsko osoblje njemačkog zračnog prijevoznika štrajka tražeći veće plaće. Štrajk, četvrti od početka veljače, započet će večeras, a trajat će do subote ujutro. Pridružit će joj se zaštitari u zračnim lukama u Frankfurtu i Hamburgu.

Nekoliko letova između Brnika i Njemačke također je otkazano zbog štrajka Lufthansinog zemaljskog osoblja. Već danas neće biti večernjih dolazaka iz Frankfurta, za četvrtak i petak svi dolasci i odlasci iz ili za Frankfurt i München, au subotu se otkazuje jutarnji let za Frankfurt.

Šef sindikata Ufo, Joachim Vazquez Bürger, istaknuo je nakon glasanja o štrajku da je kabinsko osoblje odlučno izabrati bolje uvjete rada. Dodao je, međutim, da se štrajk ipak može izbjeći.

"Otvoreni smo za razumne ponude poslodavca", rekao je.

Ufo zahtijeva povećanje plaća od 15 posto za oko 18.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i nešto manje od 1.000 zaposlenika u svojoj podružnici Cityline u razdoblju od 18 mjeseci. Ufo, poput sindikata Verdi, koji zastupa osoblje zemaljske službe, također zahtijeva inflacijski dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

Pregovori s prijevoznicima Lufthansom i Citylineom vode se odvojeno, a Ufo je posljednje ponude poslodavca ocijenio nedostatnima.

Tagovi: lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE