GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stada u Srbiji proizvodit će Johnson&Johnsonove šampone protiv peruti

Stada u Srbiji proizvodit će Johnson&Johnsonove šampone protiv peruti
ŠAMPONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, ulaganjem od 10 miliona eura za rekonstrukciju i nabavku nove proizvodne opreme, proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svjetski poznatog brenda Nizoral, šampona protiv peruti.

STADA Grupa je 2019. godine kupila proizvodni portfolio Nizoral šampona od kompanije Johnson&Johnson i donijela odluku da proizvodnju ovih svjetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu. Odobrena investicija u vrijednosti od 10 miliona eura iskorišćena je za rekonstrukciju starog odjeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za čak pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje, Hesus Korčero Romero, viši potpredsednik STADA Grupe za Globalne Operacije, istakao je značaj i vrijednost ove investicije:

- Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspješnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtjevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Ova investicija će dodatno uticati na jačanje liderske pozicije STADA Grupe, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gdje Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima svijeta. Nakon kompletne rekonstrukcije, pogon će imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice, jednu liniju za istakanje tečnosti u kesice, a što je još važnije, otvara priliku i za nova radna mjesta, rekao je Jesus Romero.

Do sada je završena validacija pet različitih formulacija Nizoral šampona 2%, a u decembru je počela izrada optimizacione serije Nizoral šampona 1%.

Tagovi: Stada, Johnson&Johnson, Jesus Romero
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE