GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici

Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 15:15
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.

Prethodne, 2022. godine su na terminalu na Brajdici pretovarene 373 tisuće kontejnera, a iz Jadranskih vrata ističu kako sada od svih kontejnera koji se prekrcavaju na Brajdici, njih gotovo 50 posto na terminal dolazi ili odlazi koristeći željezničke servise.

Naglašavaju da taj trend učvršćuje poziciju tvrtke i Rijeke kao kontejnerske luke za srednju i jugoistočnu Europu te važnost razvijene i održavane željezničke infrastrukture.

Jadranska vrata ulažu u nabavu dvije nove Super Post Panamax dizalice i opremu za manipulaciju kontejnerima na skladišnom prostoru kako bi omogućili rad na puno većim kontejnerskim brodovima i osigurali budućnost terminala.

Produbljenje 100 metara operativne obale bit će dovršen u idućim mjesecima, nakon čega je ključno nastaviti i započeti Fazu 2 produbljenja obale, što je neophodno kako bismo osigurali barem jedan vez za veće brodove, navode.

Dodaju kako bi bez osiguravanja dodatne dubine, Rijeka mogla biti ograničena u kapacitetu za prihvat velikih brodova čime bi riskirala gubitak tereta u korist drugih jadranskih luka.

Jadranska vrata sada izravno zapošljavaju 242 radnika, a za dio poslova angažiraju podizvođače pa je ukupno zaposlenih više od 300.

Ističu da neki od poslova na terminalu zahtijevaju obuku od šest do 12 mjeseci te da aktivno potiču razvoj kvalificirane radne snage kroz partnerstva s lokalnim obrazovnim institucijama, s naglaskom na upravljanje prometom, pomorske studije, logistiku, politehniku i tehnička područja, naveli su iz Jadranskih vrata.

Tagovi: Brajdica, kontejneri, jadranska vrata, agct
PROČITAJ I OVO
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE