GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća

Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 10:46
Autor: SEEbiz
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.

Porast broja podružnica međunarodnih poduzeća u Beču otvara nova radna mjesta za lokalno stanovništvo. Konkretno, lani je tako otvoreno gotovo 1.300 radnih mjesta, a uloženo je 430 milijuna eura što znači da strana poduzeća u austrijskoj metropoli vide priliku za dugoročni gospodarski rast, razvoj i uspjeh.


U Beču su prošle godine svoju poslovnu lokaciju otvorila poduzeća iz čak 53 države. Vodeće među njima su Njemačka, Ukrajina i Švicarska, a slijede ih SAD, Mađarska i Italija. Sve zastupljenije su i azijske tvrtke koje na bečkom poslovnom tržištu vide ogroman potencijal.
Među poduzećima koja su svoja poslovna vrata otvorila u Beču je i slovačka tvrtka Panza Robotics u čijem je središtu istraživanje i razvoj inteligentnih uslužnih robota. Njihovi roboti namijenjeni su kao podrška u obavljanju rutinskih zadataka, ali i u izvršavanju opasnijih pothvata u građevinarstvu ili pak gospodarenju otpadom. Marek Sarnak, suosnivač i jedan od partnera ove slovačke tvrtke siguran je kako će širenje poslovanja u austrijsku prijestolnicu tvrtki donijeti mnogo novih mogućnosti i vrijednih partnerstava, ali i veći broj odgovarajućih ulagača.
U posljednjih 20 godina inozemna su poduzeća stvorila 25.000 novih radnih mjesta

Od 2004. godine u Beč je stiglo 3.000 inozemnih poduzeća koja su otvorila 25.000 novih radnih mjesta te uložila gotovo pet milijardi eura u svoju novu bečku adresu. Riječ je o tvrtkama iz 94 zemlje iz cijelog svijeta među kojima prednjače Njemačka i SAD te susjedne Švicarska i Mađarska. Ovaj pozitivan trend „naseljavanja“ međunarodnih poduzeća u austrijskoj prijestolnici potvrđuje i ojačava status Beča kao multinacionalne gospodarske i ekonomske metropole.

Grad će ove godine još više promovirati Beč kao idealnu poslovnu lokaciju. U tu je svrhu Grad Beč pokrenuo Vienna Business kao zaseban brend čiji je cilj jačanje međunarodne prisutnosti i predstavljanje konkretne gradske poslovne ponude i mogućnosti kako bi se privuklo što više međunarodnih poduzeća, startupa i ekspata. Jedan od primjera jačanja reputacije Beča kao obećavajuće poslovne lokacije svakako je jednotjedna startup konferencija ViennaUP koja će 3. lipnja 2024. doživjeti svoje četvrto izdanje. Konferencija je namijenjena poduzetnicima i inovatorima iz cijelog svijeta koji u Beču žele razviti svoje poslovne ideje. Danas je ViennaUp četvrta najuspješnija konferencija ovakve vrste u Europi, a pokrenula ju je Bečka gospodarska agencija koja pruža podršku poduzećima svih veličina i grana poslovanja.

Tagovi: beč, tvrtke,, austrija, osnivanje tvrtki
PROČITAJ I OVO
U 2022. je 48 od 56 bolnica imalo manjak od 1,2 milijarde eura
KATASTROFA
U 2022. je 48 od 56 bolnica imalo manjak od 1,2 milijarde eura
ZAGREB - Državni ured za reviziju utvrdio je financijskom revizijom za 2022. da je 48 od 56 bolnica iskazalo kumulirani manjak od gotovo 1,2 milijarde eura, ali i da nisu poduzimane sve aktivnosti kako bi se uredilo upravljanje i održavanje skloništa za građane.
Podravka dostavila obvezujuću ponudu za poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe
PONUDA
Podravka dostavila obvezujuću ponudu za poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe

ZAGREB - Podravka je u petak putem Zagrebačke burze izvijestila da je dostavila obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela u poljoprivrednim društvima Fortenova grupe.

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
ZAKLADE
Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
RIJEKA - Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava.
Društvo Meritus ulaganja promijenilo ime, nastavlja poslovati pod brandom BOSQAR INVEST
REBRANDING
Društvo Meritus ulaganja promijenilo ime, nastavlja poslovati pod brandom BOSQAR INVEST
ZAGREB - Meritus ulaganja (ZSE: BSQR), holding društvo hrvatske Mplus Grupe, predstavilo je u sklopu eventa održanog u Klovićevim dvorima u Zagrebu novo ime – BOSQAR d.d.
Atlantic Grupa značajno podiže cijene kave u Srbiji
KAVA
Atlantic Grupa značajno podiže cijene kave u Srbiji
BEOGRAD - Atlantic grupa, koja je preuzimanjem Strauss Adriatica postala vlasnik Grand i Don kave, čime je postala jedini relevantan igrač na tržištu tradicionalne kave u Srbiji, od idućeg mjeseca povećava cijene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE