GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Početak stečaja Studija Moderna

Početak stečaja Studija Moderna
BANKROT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2023 / 21:06
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Okružni sud u Ljubljani danas je započeo stečajni postupak tvrtke Studio Moderna, koji je prošli tjedan predložila direktorica tvrtke Jana Umek. Stečajna upraviteljica je Špela Turk, a vjerovnici svoja potraživanja mogu prijaviti u roku od tri mjeseca.

Vjerovnici mogu prijaviti svoja potraživanja te razlučna i izlučna prava u stečajnom postupku u roku od tri mjeseca od objave stečajnog oglasa, a zadnji dan je 28. studenoga, stoji u objavi na stranicama Ajpesa.

Prema pisanju lista Finance od prošlog tjedna, među razlozima stečaja direktor je naveo nelikvidnost tvrtke jer se već duže vrijeme suočava s nedostatkom obrtnog kapitala, nižim prihodima, a također nije u stanju podmirivati svoje obveze prema vjerovnicima i zaposlenicima.

Vlasnik i osnivač Studija Moderna Sandi Češko za portal N1 kaže da su financijski izazovi naslijeđeni od prijašnjih vlasnika preveliki te da nijedan investitor nije spreman pokriti rupu od 60 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama zaposlenika, u tijeku je izrada plana za nastavak poslovanja Studija Moderna, dio zaposlenika uskoro bi mogao preseliti u nove poslovne prostore u istoj poslovnoj zgradi, a priprema se i nova grafička slika, pišu Finance i zaključio je kako bi se početkom srpnja mogao nastaviti dio aktivnosti koji je Češka prodala kineskim partnerima, vlasnicima njemačke tvrtke Matratzen Concord. Čeho je za N1 rekao da je Matratzen Concord spreman ponuditi posao većini od svojih 200 zaposlenika.

Češka je lani u travnju preko financijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzela nizozemsku tvrtku Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodala fondovima raznih investitora. Proces prodaje pokazao je da je tvrtka već bila u krizi, a potom je Studio Moderna dodatno pogođen ruskim napadom na Ukrajinu i sankcijama Rusiji.

Češka je u svibnju potvrdila da je švicarska tvrtka Darka Horvata kupila brendove Studio Moderna. Kako su tada objavile Finance, kupac robnih marki Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop je Horvatova novoosnovana tvrtka Dormeo AG. Češkoj nije želio reći koliko je Horvat platio robne marke.

Tagovi: Studio Moderna, Sandi Češko
PROČITAJ I OVO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE