GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra

Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2023 / 18:58
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, izjavio je danas generalni direktor te farmaceutske kompanije Ronald Seeliger

Govoreći o planiranim investicijama, Seeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm "staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima".

"Iznos investicija koje planiramo blizu je cifre od 100 miliona evra i to će biti uloženo u oblast koja će obezbediti konstantno snabdevanje. Ova investicija predstavlja deo naše obaveze i rešenosti da obezbedimo lanac snabdevanja u budućnosti", rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast Hemofarma.

Seeliger je istakao da je Hemofarm iz godine u godinu rušio sopstvene rekorde u poslovanju kao rezultat neprekidnog ulaganja, jer, kako je istakao, vole izazove.

"Hemofarm je jedna moderna organizacija, sa visokim standardima koji se mogu porediti sa onima u bilo kojoj razvijenoj kompaniji u Nemačkoj ili ostatku sveta. Mi smo dokaz da se može uspešno poslovati u Srbiji, naravno pod uslovima koji se odnose na svaki biznis, bilo gde u svetu", rekao je on.

Seeliger je podsetio i da je ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lekova – za multipla sklerozu, od koje u Srbiji boluje 10 hiljada ljudi, kao i jedan novi lek protiv virusa gripa.

"Važno je voditi računa o manjim grupama pacijenata i mi smo ponosni da i tu dajemo svoj doprinos. To je deo naše kulture, naš DNK, to smo mi", poručio je generalni direktor Hemofarma, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao deo nemačke Štada (STADA) grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog veka, i jedan je od najvećih nemačkih investitora u Srbiji.

"Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za STADA grupu je investicija od skoro 450 miliona evra, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i ceo region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unapredimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju", kazao je Zeliger.

Istakao je da se u ovom momentu Hemofarm nalazi na "prilično uzbudljivoj putanji rasta" i da su posvećeni da tako nastave i u godinama koje dolaze.

"Naš je plan da nastavimo da intenzivno ulažemo u razvoj naših zaposlenih i da drugima svojim primerom pokažemo da su promene na bolje uvek moguće", rekao je Seeliger

On je u intervjuu za magazin "Cord" podsetio da je ove godine predstavljana jedinstvena multimedijalna postavka STADA EXPO, koja je kreirana sa namerom da posetiocima pruži sveobuhvatno iskustvo o tome šta održivi razvoj predstavlja i šta znači kad jedna farmaceutska kompanija brine o budućnosti svih nas.

Tagovi: Hemofarm, Ronald Seeliger
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE