GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fond iz Omana preuzeo slovenski GoOpti

Fond iz Omana preuzeo slovenski GoOpti
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 11:02
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Investicijski fond International Strategic Ventures iz Omana preuzima slovenskog pružatelja usluga prijevoza do zračnih luka GoOpti, piše ljubljansko Delo.

Vrijednost preuzimanja nije poznata, ali osnivači GoOpti, Marko Guček i Tomaž Lorenzetti, zasad ostaju u kompaniji. Guček je rekao za novine da je preuzimanje koordinirano, potpisano i već završeno.

Javni podaci o stjecatelju su rijetki, a njihov portfelj čine ulaganja u ekološki i socijalno prihvatljiva rješenja. Fond je registriran u Omanu, a njegovi ulagači su različitih nacionalnosti.

Kao što je spomenuto, vrijednost preuzimanja nije poznata, ali financijski izvještaji GoOpti pokazuju da je 2020. godine vrijednost njihove imovine iznosila nešto manje od 670.000 eura, što je više od upola manje nego 2019. Prema Delu, dodatna vrijednost u nabavi je tehnologija za planiranje rute koju je razvio GoOpti.

Turbulentna je godina za transportnu industriju, a GoOpti je također prisiljen smanjiti svoj tim. Očekuje se da će novi vlasnik godinu završiti s 20 zaposlenih, a Guček vjeruje u nastavak tvrtke i uspjeh novih usluga kada se ponovno pokrenu zračne luke i turističke aktivnosti.

GoOpti je u 2018., odnosno 2019. ostvario dobit od 39.000, odnosno 30.000 eura, a prošle godine, kada je epidemija covid-19 pogodila svijet, tvrtka je ostvarila 77.000 eura gubitka. Pad prihoda je još izraženiji; oni su pali s 5,8 milijuna eura u 2019. na 1,6 milijuna eura prošle godine.

Trenutno tvrtka ostvaruje 15 posto prijevoza iz razdoblja prije epidemije, rekao je Guček za Delo.

Tagovi: GoOpti, Marko Guček, Tomaž Lorenzetti, International Strategic Ventures,
PROČITAJ I OVO
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
PROBLEMI
Drvnoprerađivačka industrija suočena s padom narudžbi
ZAGREB - Domaći drvoprerađivači već dugo bilježe pad broja narudžbi. Kriza u industriji i stanogradnji na njemačkom tržištu prelila se i na druge zemlje eurozone, a posljedica je stagnacija u gradnji stanova i manje narudžbi parketa, podnih obloga i namještaja.
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.
Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
Dionice Varteksa povlače se s burze
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
INVESTICIJE
Aurora Residences: FMTG predstavlja novi projekt u Falkensteiner Resortu Punta Skala
BEČ – Potražnja za apartmanima s dodatnom uslugom i dalje raste. FMTG je rano prepoznao ovaj trend i već 20 godina ih razvija pod brendom Falkensteiner Premium Living i integrira u infrastrukturu Falkensteiner hotela.
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE