GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%

Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 10:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.

Grupa je uspješno premostila pad premija dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, objavila je danas ta osiguravajuća kuća.

Dobit prije oporezivanja koncerna u prva je tri mjeseca ove godine dosegla 43,3 milijuna eura, što je 153 posto više nego u istom razdoblju 2023. godine, pa je ukupni obujam poslovanja, koji uključuje sve obračunate premije i ostale prihode, bio 488,7 milijuna eura, odn posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Obračunata bruto premija osiguranja u promatranom je razdoblju iznosila 448,7 milijuna eura, što je jedan posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su ostali prihodi iznosili 40 milijuna eura i ostali su nepromijenjeni u odnosu na isto razdoblje lani.

Kako ističu u Triglavu, grupa je u prvom kvartalu uspješno prebrodila pad premije dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji. Zamjetno je povećao obujam poslovanja ostalih segmenata, posebice segmenta nekretnina (za 12 posto), a rast su ostvarili i na tržištima Adria regije (za 14 posto) iu širem međunarodnom okruženju (za 19 posto), objasnio. Također su istaknuli da je grupa zadržala financijsku stabilnost i dobru kapitaliziranost.

U grupi, uzimajući u obzir očekivane uvjete poslovanja, do kraja godine očekuju ostvarenje planirane godišnje dobiti.

U međuvremenu je matična Zavarovalnica Triglav u prva tri mjeseca ove godine ostvarila čistu dobit od 24,9 milijuna eura, odn. 241 posto više nego u istom razdoblju lani, a dobit prije oporezivanja porasla je 235 posto na 29,4 milijuna eura.

Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav predlažu skupštini, koja će se održati početkom lipnja, isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici, što po trenutnoj cijeni dionice predstavlja pet posto dividendnog prinosa.

Tagovi: triglav, osiguranje
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE