GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Varteksa povlače se s burze

Dionice Varteksa povlače se s burze
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 16:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničari Varteksa na izvanrednoj glavnoj skupštini donijeli su odluku o povlačenju dionica te varaždinske kompanije s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, kao i odluke prvo o smanjivanju temeljnog kapitala, a potom i dokapitalizaciji.

Na skupštini društva bilo je nazočno 1.991.915 glasova ili 39,63 posto, od ukupno 5.026.686 glasova, izvijestili su iz Varteksa. Prema odluci dioničara, Varteks s uvrštenja tako povlači nešto više od pet milijuna redovnih dionica koje se vode u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), a kompanija se obvezala od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu po cijeni od 0,06 eura (šest euro centi) po dionici, što ukupno za 5.026.686 dionica iznosi 301.601,16 eura.

Glavna skupština je također donijela i odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka, spajanjem dionica. Temeljni kapital se smanjuje sa 6.671.558 eura na 301.601,16 eura, odnosno za 6.369.956,84 eura.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala koristit će se za pokriće gubitaka iz prethodnih razdoblja, a sve troškove smanjenja temeljnog kapitala snosi društvo. Spajanje dionica provest će se prema omjeru spajanja na način da će se svakom dioničaru za 174 dionice izdati jedna nova redovna dionica koja glasi na ime, bez nominalnog iznosa.

Na glavnoj skupštini je donesena i odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica - temeljni kapital može se povećati sa iznosa od 301.601,16 eura za iznos od minimalno 100.004,76 eura na iznos od 401.605,92 eura, odnosno za maksimalni iznos od 2.500.004,16 eura na iznos do 2.801.605,32 eura.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu izdavanjem minimalno 9.579, a maksimalno 239.464 nove redovne dionice, bez nominalne vrijednosti. Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu, a cijena po dionici utvrđuje se u iznosu od 10,44 eura, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako u danom roku za upis i uplatu (tri tjedna od donošenja odluke, odnosno najkasnije do 11. lipnja) bude upisano i uplaćeno minimalno 9.579, odnosno temeljni kapital povećan za minimalno 100.004,76 eura.

Podsjetimo, početkom mjeseca radnici Varteksa započeli su štrajk zbog neisplate plaća, a prekinuli su ga 14. svibnja nakon što je zajamčena isplata neisplaćenih plaća svim radnicima iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina. Postavljena je i nova uprava Varteksa te postignut dogovor sindikata s Upravom i dioničarima oko plana daljnjih aktivnosti društva.

Tagovi: varteks, burza, zagrebačka burza, skdd
PROČITAJ I OVO
Podravka dostavila obvezujuću ponudu za poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe
PONUDA
Podravka dostavila obvezujuću ponudu za poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe

ZAGREB - Podravka je u petak putem Zagrebačke burze izvijestila da je dostavila obvezujuću ponudu za kupnju poslovnih udjela u poljoprivrednim društvima Fortenova grupe.

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
ZAKLADE
Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
RIJEKA - Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava.
Društvo Meritus ulaganja promijenilo ime, nastavlja poslovati pod brandom BOSQAR INVEST
REBRANDING
Društvo Meritus ulaganja promijenilo ime, nastavlja poslovati pod brandom BOSQAR INVEST
ZAGREB - Meritus ulaganja (ZSE: BSQR), holding društvo hrvatske Mplus Grupe, predstavilo je u sklopu eventa održanog u Klovićevim dvorima u Zagrebu novo ime – BOSQAR d.d.
Atlantic Grupa značajno podiže cijene kave u Srbiji
KAVA
Atlantic Grupa značajno podiže cijene kave u Srbiji
BEOGRAD - Atlantic grupa, koja je preuzimanjem Strauss Adriatica postala vlasnik Grand i Don kave, čime je postala jedini relevantan igrač na tržištu tradicionalne kave u Srbiji, od idućeg mjeseca povećava cijene.
Carlyle i KfW udružuju snage kako bi preuzeli Thyssenkrupp Marine Systems
VOJNA INDUSTRIJA
Carlyle i KfW udružuju snage kako bi preuzeli Thyssenkrupp Marine Systems
FRANKFURT/DUESSELDORF - Private equity tvrtka Carlyle i njemačka razvojna banka KfW pregovaraju o zajedničkoj kupnji većinskog udjela Thyssenkruppove podmorničke jedinice, rekle su Reutersu tri osobe upoznate s tim pitanjem, što je najnoviji znak kako rat u Ukrajini preoblikuje europski obrambeni sektor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE