GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu

Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 19:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.

Ugovor o preuzimanju vlasničkog udjela u Elkakonu potpisan je danas u Zagrebu.

Tvrtka Elkakon osnovana je krajem 2003. godine i njome je nastavljena višegodišnja proizvodnja okruglih i profilnih industrijskih vodiča tvrtki osnivača. Proizvodni kapacitet Elkakona od oko 1.150 tona godišnje svrstava tog proizvođača među veće u Hrvatskoj i susjednim zemljama u asortimanu okruglih i profilnih industrijskih vodiča.

Polovica vlasničkog udjela ostaje u rukama tvrtke Končar - distributivni i specijalni transformatori.

"Ovo je za Iskra grupaciju svojevrsno zaokruživanje transakcije preuzimanja kabelskog businessa, ali i proširenje suradnje i partnerstva s grupacijom Končar. Radi se o dva regionalna branda koja su globalno prisutna sa svojim proizvodima i integralnim rješenjima. Vjerujem da Iskra i Končar mogu intenzivnije surađivati i na drugim poljima te ovu akviziciju vidim i kao prvi korak u tom smjeru", izjavio je glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok.

U Iskra grupu već su ranije uključene tri kompatibilne akvizicije - prvo je 2019. godine postala vlasnik Remontnog brodogradilišta NCP u Šibeniku, potom joj je 2021. godine pridružena zagrebačka tvornica kablova Elka, da bi nakon toga ta slovenska korporacija postala i većinski vlasnik splitske tvrtke Elmap, proizvođača automatizacije za uređaje za pročišćivanje otpadnih i pitkih voda.

Tagovi: elka, elkakon, iskra, šešok, končar
PROČITAJ I OVO
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ODLUKE
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ZAGREB - Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju.
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SUMNJIVO
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SARAJEVO - Novoosnovana kompanija "SEE Media Research", ulazi na tržište mjerenja TV gledanosti u Bosni i Hercegovini, ali su njihovom dolasku prethodile promjene zakona u Institutu za mjeriteljstvo BiH, što je izazvalo sumnju u nezakonite aktivnosti i "namještanje" posla.
China Southern Airlines kreće s letovima za Beograd
LETOVI
China Southern Airlines kreće s letovima za Beograd
BEOGRAD - China Southern Airlines, jedan od najvećih svjetskih prijevoznika, planira započeti letove između svog središta u Guangzhouu i Beograda do kraja godine, prema Zračnoj luci Guangzhou.
Span odobrio dividendu
DIVIDENDA
Span odobrio dividendu
ZAGREB - Span je objavio odluke svoje Glavne skupštine održane 17. lipnja 2023.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE