GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EIB kreditira Ericsson s 400 milijuna eura

EIB kreditira Ericsson s 400 milijuna eura
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2024 / 13:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je u petak da je s Europskom investicijskom bankom (EIB) potpisao dva sporazuma o kreditima u ukupnom iznosu 420 milijuna eura.

Kompanija je navela da joj je već u prosincu isplaćeno 250 milijuna eura.

EIB je Ericssonu odobrio kredite s rokom otplate od sedam godina kako bi ojačao bilancu i financijsku stabilnost i ulagao u istraživanje i razvoj bežične tehnologije u razdoblju od 2023. do 2025. godine.

Švedska kompanija izvijestila je ovaj tjedan da je u prošloj godini poslovala s neto gubitkom od 26,1 milijardu švedskih kruna i neto prihodom gotovo na razini 2022. pod pritiskom slabe prodaje u Sjevernoj Americi, troškova restrukturiranja i otpisa imovine tvrtke Vonage.

U odjelu opreme za mobilne mreže neto prihod potonuo je za 11 posto, na 171,4 milijarde kruna.

Troškovi ulaganja i razvoja uvećani su lani za 7,2 posto, na 50,7 milijardi kruna, prije uključivanja troškova restrukturiranja.

Ulaganja u istraživanje i razvoj važan su faktor u planu Ericssona da do 2040. svede emisije štetnih plinova neto na nulu kroz smanjenu potrošnju energije u mobilnim mrežama na svjetskoj razini, istaknuli su u petak u priopćenju o EIB-ovim kreditima.

Tagovi: eib, ericsson
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE