GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crnogorski Telekom zakupio najviše 5G spektra u Crnoj Gori

Crnogorski Telekom zakupio najviše 5G spektra u Crnoj Gori
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2022 / 08:08
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorski Telekom je na aukciji za dodjelu radio-frekvencija iz opsega 700 MHz, 3.6 GHz i 26 GHz – važnih za širenje 5G i unapređivanje 4G mreže – postigao najbolji rezultat i osigurao preduslove za snažan razvoj mobilne mreže u 5G eri i u narednih 15 godina.

Na aukciji za za dodjelu radio-frekvencija iz opsega 700 MHz, 3.6 GHz i 26 GHz – važnih za širenje 5G i unapređivanje 4G mreže koji je organizovala Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) i na kojoj su učestvovala sva tri mobilna operatora u zemlji, Crnogorski Telekom je zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži.

Crnogorski Telekom prema zvaničnom izvještaju EKIP-a ima najveću pokrivenost 5G i 4G mrežom u zemlji – 5G mrežom Telekom je pokrio preko 70% stanovništva u Crnoj Gori.

Mrežu najnovije generacije Telekom je, kao prvi operator, lansirao u Podgorici u martu ove godine, dok je u julu cijelo urbano jezgro Podgorice pokriveno 5G mrežom, i nastavljeno je njeno širenje u drugim gradovima. Danas Telekom u skoro svim crnogorskim gradovima ima aktivnu 5G mrežu, a u Podgorici 5G stanice ima na 30 lokacija.

Iz Telekoma ističu da su sa frekvencijama koje su na ovoj aukciji kupili u takozvanim 5G pionirskim opsezima, na najbolji način zaokružili ukupnu strategiju za razvoj mobilne mreže, naveli su iz ovog telekoma u promo članku objavljenom u crnogorskim medijima.

Tagovi: Crnogorski TelekoM, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE