GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borut Zorić novi predsjednik Uprave Intereurope

Borut Zorić novi predsjednik Uprave Intereurope
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 21:23
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzorni odbor Intereurope imenovao je u utorak Boruta Zorića novim predsjednikom Uprave tvrtke, kojem četverogodišnji mandat počinje 1. ožujka. Zorić je donedavno radio kao vanjski konzultant za Amazon.

Dosadašnji zamjenik predsjednika Aleš Klavžar ostaje u upravi, objavila je danas tvrtka putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Zorić je, kako navode iz Intereurope, najveći dio svoje poslovne karijere proveo radeći u multinacionalnim timovima i multikulturalnom okruženju na području logistike i prodaje. Između ostalog, bio je direktor slovenske podružnice logističke tvrtke GLS, gdje je bio odgovoran za ukupni rast i razvoj te financijske rezultate tvrtke.

U GLS grupi, koja je dio britanske Royal Mail grupe, kao član upravnog odbora bio je zadužen za postavljanje poslovne strategije i njezinu implementaciju u pojedinim zemljama EU. U posljednjem razdoblju radio je kao vanjski konzultant u Amazon.com, gdje je sudjelovao u pripremi i razvoju strategije u području logistike.

Na čelu Intereurope do sada je bio Borut Flander koji je nakon tri mjeseca na toj poziciji podnio ostavku krajem siječnja. Ipak, on i dalje vodi tvrtku do isteka dogovorenog otkaznog roka, koji će se dogoditi u četvrtak.

Od 2019. godine Intereuropa je u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, koja je sredinom prosinca prošle godine svoj vlasnički udio povećala na 94,31 posto. Zadnji rezultati poslovanja poznati su za kraj rujna prošle godine. Koncern Intereuropa je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvario 4,1 milijun eura čiste dobiti, što je 17 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi od prodaje manji za šest posto na 141,1 milijuna eura.

Tagovi: Borut Zorić, Intereuropa, Zorić, GLS, Amazon
PROČITAJ I OVO
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE