GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Big Bang preuzima srpsku komnaniju BC Group

Big Bang preuzima srpsku komnaniju BC Group
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2023 / 18:25
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Big Bang, najveći slovenski trgovac zabavnom i uporabnom elektronikom, potpisao je ugovor o kupnji 100% srpskog online trgovca BC Group. Posao još trebaju odobriti nadležne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, priopćili su iz tvrtke. Preuzimanje bi trebalo biti završeno do kraja godine.

U grupi Big Bang žele postati vodeće online tržište potrošačke elektronike u regiji.

„U ostvarenju ovih ambicija značajno će nam pomoći i akvizicija BC Grupe, kojom će Big Bang Grupa steći važna znanja u području online prodaje, a moći ćemo iskoristiti i sinergije u nabavi, logistici i digitalizacija poslovanja“, rekao je nakon sklapanja ugovora direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

BC Grupa lani je ostvarila 35 milijuna eura prihoda, au idućih pet godina to žele povećati na više od 90 milijuna eura, za što im je trebao odgovarajući poslovni partner, objasnio je direktor i sadašnji većinski vlasnik BC Grupe Oleg Kulidžan. Kulidžan sada očekuje da će akvizicijom povećati proizvodni asortiman te poboljšati logistiku i korisničko iskustvo.

Ovom akvizicijom Big Bang Grupa nastavlja širenje u regiji nakon što je prošle godine preuzela hrvatsku tvrtku Sancta Domenica. Nakon preuzimanja cijela će grupacija imati gotovo 700 zaposlenih, a prema planovima, na tržištu od ukupno 16 milijuna stanovnika, 2028. godine ostvarit će više od pola milijarde eura prihoda, objašnjavaju u Pressu. osloboditi.

Grupacija je prošle godine ostvarila rekordnih 270 milijuna eura prihoda. U Sloveniji trenutno ima oko 17 trgovina s površinom od gotovo 32.000 četvornih metara. Počeci grupe sežu u 1991. godinu, a brend je nastao dvije godine kasnije, kada je otvorena prva trgovina u Ljubljani.

Tvrtka Bidigital u rujnu 2018. postala je vlasnikom Big Banga koji je u vlasništvu Adventure holdinga koji kontrolira poduzetnik Darko Klarič. Bidigital ga je kupio u sklopu stečaja Merkura i tako u stečajnu masu prebacio 18,6 milijuna eura.

Tagovi: Big Bang, BC Group
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE