GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završena dokumentacija za Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije

Završena dokumentacija za Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 17:57
Autor: SEEbiz
VINKOVCI - U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana završna konferencija projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije“. Buduća logističko-proizvodna zona predviđena je na lokaciji u Vinkovcima na površini oko 57 hektara na mjestu nekadašnjeg ranžirnog kolodvora.

Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije jedan je od deset strateških projekata stavljenih u plan razvoja 2021. – 2027. Izrada projektno-tehničke dokumentacije, u koju je uloženo 3.052.896,00 kuna odnosno 405.188,93 eura, temelj je za predstojeću veliku investiciju, istaknula je Zrinka Čobanković, ravnateljica županijske Razvojne agencije.

“Ovo je, recimo tako, prvi korak kako bi imali spremnu dokumentaciju i uskoro i građevinsku dozvolu, da onda možemo iznalaziti sredstva za fizičku realizaciju same zone. Ovaj projekt stavljen je u Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema gdje postoji mogućnost da se iz nacionalnih ili iz EU sredstava isfinancira fizička realizacija“, istaknula je Zrinka Čobanković

Zona će pružati usluge za obavljanje logističko-distribucijskih aktivnosti uz mogućnost skladištenja, a predviđene su i komunalno opremljene parcele za prodaju poduzetnicima za obavljanje proizvodno-prerađivačke i uslužne djelatnosti.

“Ovaj projekt omogućit će nove gospodarske aktivnosti, otvaranje novih radnih mjesta i razvoj lokalne zajednice. Važno je da naš ranžirni kolodvor dobije novi izgled i privuče poduzetnike i da iskoristimo ono što je najvažnije u ovom projektu, a to je geostrateški položaj“, istaknula je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Važnost geostrateškog ložaja posebno je istaknuo i župan Damir Dekanić.

“Moramo znati kako je riječ o velikom prostoru koji je povezan na željezničku prugu. U svijetlu trendova je činjenica kako je prijevoz željeznicom sve jeftiniji i povoljniji. Uskoro ćemo imati i povezanost s lukom Vukovar, radi se na projektu rekonstrukcije pruge prema Okučanima i dalje prema Zagrebu. Dakle, Vukovarsko-srijemska županija i grad Vinkovci ponovno imaju priliku doći u ono srce, čvorište prometnih pravaca“, kazao je župan Dekanić.

Projekt u kojemu su partneri Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, kazao je, ima veliki potencijal, ali i iziskuje ogromna sredstva.

“Sada nam predstoji pronaći modele i načine, gdje i kako financirati cijeli projekt, jer sredstva koja su potrebna su ogromna. Riječ je o gotovo 80 milijuna eura po zadnjim procjenama“, istaknuo je župan.

Tagovi: logistika, transport, vukovarsko-srijemska županija
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE