GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora

Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2024 / 08:32
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.

Ravnateljstvo je prvi natječaj objavilo lani u studenom. Procijenjena vrijednost radova bila je 136,6 milijuna eura bez PDV-a, odn 166,7 milijuna eura s porezom, a na natječaju za ožujak odredila je vrijednost nešto veću od 173,3 milijuna eura bez poreza.

Na prvom natječaju ponude su dali konzorcij SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana, Kolektor Igin, CGP i GH Holding te VOC Celje. Kako piše Dnevnik, ponuda konzorcija iznosila je 260,8 milijuna eura s PDV-om, dok je ponuda VOC-a Celje bila 295,2 milijuna eura s PDV-om. Bez poreza to znači 203,4 milijuna eura odn 230,3 milijuna eura.

Ravnateljstvo je obje ponude na prvom natječaju odbilo kao previsoke.

U središnjem dijelu obnove kolodvora predviđena je izgradnja novog nadvožnjaka s kolodvorskom dvoranom s dizalima, pokretnim stepenicama i pokretnim trakama za brži prijelaz preko nadvožnjaka, čime će se omogućiti pješačka veza središta grada s Bežigradom. . U kolodvoru se nalaze prostori za prodaju karata, čekaonica za putnike i sanitarni čvorovi. Ukupna površina planiranih nadvožnjaka sa kolodvorskom dvoranom je 13.665 četvornih metara.

Istovremeno, planira se dogradnja kolosiječne infrastrukture, obnova signalnih uređaja i rekonstrukcija postojećeg podvožnjaka s proširenjem za bicikliste i pristupima sa sjeverne i južne strane te izgradnja dizala za pristup peronima iz pothodnika. su planirani. Također je planirana nadogradnja platformske infrastrukture s prilagodbama za osobe s poteškoćama u kretanju.

U međuvremenu, prva faza dogradnje najvećeg željezničkog kolodvora u zemlji, koji je ujedno i neizostavan dio željezničke mreže u zemlji, već je u tijeku. Riječ je o izgradnji zamjenskog i produženog željezničkog nadvožnjaka preko Dunajske ceste s pratećim radovima na pružnoj infrastrukturi.

Istodobno, uskoro se očekuje početak izgradnje komercijalnog projekta Emonika, vrijednog 350 milijuna eura, na području željezničkog kolodvora, gdje je mađarska bankarska grupa OTP investitor preko tvrtke Mendota. Slijedi i izgradnja novog autobusnog kolodvora, gdje su Slovenske željeznice investitor, au idućim godinama to će područje biti i veliko gradilište kada je u pitanju obnova komunalne i cestovne infrastrukture.

Tagovi: ljubljana, kolodvor, SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana, Kolektor, VOC Objekti
PROČITAJ I OVO
Slovenija smanjila energetsku ovisnost
OVISNOST
Slovenija smanjila energetsku ovisnost
LJUBLJANA - Slovenija je prošle godine više od polovice svojih energetskih potreba podmirila domaćim energentima, što je pet posto više nego godinu prije. Opskrba naftnim derivatima u potpunosti je osigurana iz uvoza, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
DOBRE VIJESTI
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
ZAGREB - Odlične vijesti za Hrvatsku kao turističku destinaciju stižu iz Austrije, jednog od najvažnijih tržišta s kojeg se u našoj zemlji ostvaruje značajan broj turističkih dolazaka i noćenja.
Cijene bakra uzletjele do rekorda
METALI
Cijene bakra uzletjele do rekorda
LONDON - Terminske cijene bakra u srijedu su dosegle rekordno visoku razinu jer potražnja za osnovnim metalom ostaje snažna usred pomame za izgradnjom podatkovnih centara i kontinuirane elektrifikacije globalnog gospodarstva.
Prijeti li nam stagflacija?
TRŽIŠTA
Prijeti li nam stagflacija?
NEW YORK - Utorak je također bio pozitivan dan na Wall Streetu, iako je guverner Feda Jerome Powell ponovno istaknuo da inflacija presporo pada te da će se još neko vrijeme morati zadržati visoke kamatne stope.
Azijska tržišta: Indeksi većinom porasli
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi većinom porasli
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su bila u porastu u srijedu, prateći dobitke Wall Streeta tijekom noći na kojima je indeks Nasdaq Composite dosegao novi rekord na zatvaranju unatoč jakim podacima o inflaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE