GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen

Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 17:04
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.

Indeksi su pali uz slabu likvidnost. Prometom je dominirao Valamar, a gubitnica dana bila je Zagrebačka banka.

CROBEX je u minusu za 0,7 posto na 2.813,06 bodova. CROBEX10 je oslabio 0,2 posto na 1.701,40 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 571,4 tisuću eura te je iznosio skoro 1,4 milijuna eura.

U redovnoj trgovini je najlikvidnija Valamar Riviera s prometom u iznosu od 263,8 tisuće eura, padom za 0,4 posto na cijeni od 5,18 eura. Adriatic osiguranje bilježi promet u iznosu od 138,2 tisuća eura, minus za 3,8 posto na cijeni od 460,00 eura. Zagrebačka banka je umanjena za 5,4 posto na cijeni od 17,40 eura uz ostvaren promet od 121,1 tisuću eura.

Adris grupa je poskupjela 0,6 posto na 81,50 eura uz redovan promet od 50,4 tisuća eura. Ericsson NT je u plusu za 0,5 posto uz promet u iznosu od 51,8 tisuću eura na cijeni od 210,00 eura.

Dan bez postotne promjene bilježe tri izdanja. HT s cijenom od 30,50 eura i prometom od 67,7 tisuća eura. Slijede Končar EI s cijenom od 258,00 eura i prometom od 58 tisuća eura te Povlašteni Končar D&ST s prometom od 25,6 tisuća eura i cijenom od 1.420,00 eura.

Na strani gubitnika, povlašteni Adris je oslabio za 0,32 posto na 61,80 eura uz promet od 79,1 tisuća eura. ETF BET TR je pojeftinio za 0,29 posto uz promet u iznosu od 34,7 tisuće eura na cijeni od 13,79 eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, Končar, Podravka, Adriatic, Adris, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE