GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi na gubitku drugi tjedan zaredom, Valamar najlikvidniji

Zagrebačka burza: Indeksi na gubitku drugi tjedan zaredom, Valamar najlikvidniji
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 08:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Travanj je počeo negativno na Zagrebačkoj burzi, a indeksi bilježi durgi uzastopni tjedan gubitaka.

Valamar je bio u fokusu investitora, a najveće dobitke bilježi Končar D&ST.

CROBEX je zaključio u tjednom minusu od 0,3 posto zaključio na 2.825,21 bod. CROBEX10 je zabilježio tjedni pad od 0,8 posto i završio na 1.699,77 bodova.

Tjedni promet na Zagrebačkoj burzi iznosio je 4,4 milijuna eura, što je u odnosu na tjedan ranije pad od 40 posto tj. pad za 2,9 milijuna eura.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera s rastom za 1,9 posto, redovnim prometom od 593,1 tisuće eura te zadnjom cijenom od 5,28 eura. Podravka je trgovana u iznosu od 369,7 tisuća eura te je završila na cijeni od 156,00 eura uz pad od 2,50 posto, a informacija o izdašnoj dividendi stigla je tek u četvrtak poslijepodne. Končar D&ST je ostvario promet od 341,1 tisuću eura s zadnjom cijenom od 1.440,00 eura uz rast od 7,46 posto.

Dobitnike predvode spomenuti Končar D&ST (+7,5%) te Povlašteni Končar D&ST koji je završio s cijenom od 1.440,00 eura, prometom od 183,6 tisuće eura te rastom za 7,5 posto. Dalekovod bilježi rast od 3,3 posto na cijenu od 2,48 eura a trgovan je u iznosu od 155,5 tisuća eura prometa. Povlašteni Adris završio s tjednim plusom za 0,3 posto, cijenom od 60,60 eura te prometom od 197,5 tisuća eura.

Tjedan bez postotne promjene bilježi Zagrebačka banka s prometom od 172,3 tisuće eura na cijeni od 18,20 eura.

HPB je bio gubitnik tjedna uslijed pada od 3,4 posto i cijenom od 228,00 eura uz promet od 151,6 tisuću eura. Slijedi Ericsson NT koji bilježi pad od 1,9 posto na cijenu od 210,00 eura a trgovan je u iznosu od 229,6 tisuća eura. Čakovečki mlinovi bilježe minus za 1 posto na cijenu od 10,30 eura a trgovani su u iznosu od 156,5 tisuća eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE