GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb prepun turista

Zagreb prepun turista
ADVENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2023 / 20:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U glavnome gradu turistička očekivanja su velika. Potvrđuje to i činjenica da je smještaj u Zagrebu sve teže pronaći.

U Zagrebu očekuju još jednu rekordnu turističku godinu. Grad je i ovoga prosinca preplavljen turistima.

- Sezona je baš onakva kakvu smo i očekivali. Trenutna popunjenost nam je oko 60, 70%. Očekujemo da se sve bude popunilo do kraja, istaknuo je Karlo Gajski, menadžer hostela.

Hoteli su gotovo popunjeni. Najviše ih biraju stranci, i to iz svih krajeva svijeta, ali sve je više i domaćih gostiju.

- Prvi gosti su nam bili iz Japana. Bilježimo isto tako interes sa svih tržišta, što iz okolnih zemalja, ali moram priznati da smo do sada imali goste iz Singapura, iz Malezije, iz Katara, ali definitivno i velik udio i domaćih gostiju - ponajviše Dalmacija, rekao je Tomislav Korošec, menadžer hotela.

Noćenja u najluksuznijim hotelima penju se i do 400 eura. Privatni smještaj može se naći i za deset puta manje. Turistički djelatnici kažu da su cijene uglavnom kao lani.

- Osim što sam zadovoljna kao domaćin koji zarađuje, zarađuju i prijevoznici, zarađuju usluge, zarađuju ustanove zdravstvene. Sve se to prelijeva naravno, kroz povećanu potražnju za radnom snagom, naglasila je Miljenka Jurčenko, Hrvatska udruga obiteljskog smještaja.

U ovoj je godini oko 20 posto više dolazaka i 14 posto više noćenja nego lani. Tijekom Adventa je prava navala vikendom.

- Ipak su najveće aktivnosti kroz prosinac, a one su uzrokovane Adventom koji, zbog velikog broja sadržaja. Međutim, istovremeno još većim ili manjem brojem događanja koja su se preklopila s tih par vikenda, rekla je Jurčenko.

Ako želite provesti vikend u Zagrebu, smještaj je najbolje osigurati što prije jer mjesta u zadnji tren - nema.

Tagovi: zAGREB, ADVENT, TURIZAM
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE