GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 08:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.

Erste Money Market je niskorizični novčani fond namijenjen fizičkim i pravnim osobama s kraćim horizontom ulaganja. Fond je osmišljen tako da investira u vrlo likvidne trezorske zapise, državne obveznice kratkog dospijeća te u depozite poslovnih banaka po trenutačno atraktivnim kamatnim stopama na tržištu. Iako su otkup udjela i ostvarenje prinosa mogući već nakon jednog dana, sredstva se mogu ulagati i kroz dulje razdoblje, dok je preporučena duljina ulaganja do šest mjeseci.

Zahtjev za kupnju udjela u Erste Money Market klijenti mogu podnijeti u bilo kojoj poslovnici banke ili preko digitalne platforme George, dok je pravnim osobama na raspolaganju mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke. U fondu se ne naplaćuje ni ulazna, ni izlazna naknada bez obzira na vrijeme držanja sredstva.

„Erste Money Market ostvario je sjajan uspjeh u vremenu kada su kamatne stope na novčanom tržištu više od stopa na depozite po viđenju pa klijenti čak i u kratkom roku ulaganja mogu ostvariti stabilan prinos na svoje ulaganje. Razlog tome je jednostavnost proizvoda, nepostojanje izlazne naknade, niti roka ulaganja koji je potrebno izdržati kako bi se ostvario određeni prinos. Osim toga, fond ulaže u iznimno kratkoročnu imovinu zbog čega cijena udjela fonda ne bi trebala previše oscilirati. Može se usporediti sa štednjom po viđenju gdje su sredstva dostupna odmah s razlikom da ulagači u našem Erste Money Marketu sudjeluju u prinosima koja nude europska novčana tržišta, a ona trenutačno nisu zanemariva.“, rekla je Ivana Kunstek, direktorica Odjela upravljanja fondovima, EAM.

EAM je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje upravlja u RH s ukupno 17 otvorenih investicijskih fondova, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima.

Tagovi: Erste Money Market, eRSTE, Kunstek
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 prekinuo pozitivni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 prekinuo pozitivni niz
NEW YORK - S&P 500 se povukao u četvrtak nakon što je nakratko prešao razinu od 5500 bodova po prvi put u povijesti jer je tržišni predvodnik Nvidia prekinula niz.
Nastavljen sunovrat hrvatskog mljekarstva
MLIJEKO
Nastavljen sunovrat hrvatskog mljekarstva
ZAGREB - Ukupna količina kravljeg mlijeka prikupljenoga u 2023. smanjena je za sedam posto u odnosu na 2022., odnosno prikupljeno je 376.980 tona kravljeg mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Zagrebačka burza: Dionice Končara D&ST-a na rekordnoj razini
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dionice Končara D&ST-a na rekordnoj razini
ZAGREB - Zagrebačka je burza i u četvrtak je nastavila trend blagog rasta.
EU najavljuje carine na uvoz jaja iz Ukrajine
CARINE
EU najavljuje carine na uvoz jaja iz Ukrajine
BRUXELLES - Europska komisija uvest će u iduća dva tjedna carine na uvoz jaja iz Ukrajine zbog iskorištenih kvota, rekao je glasnogovornik EK-a.
Azijska tržišta: Indeksi pali, Kina nije mijenjala kamatne stope
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, Kina nije mijenjala kamatne stope
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su bila niža u četvrtak jer je Kina zadržala nepromijenjene jednogodišnje i petogodišnje osnovne kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE