GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološke dionice predvodile preokret

Wall Street: Tehnološke dionice predvodile preokret
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2023 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u utorak prvi put u sedam dana dok se Wall Street pripremao za kraj prvog polugodišta i ulagači su se vratili u tehnološke dionice.

Indeks 30 dionica popeo se za oko 212,03 boda, ili 0,63%, i završio na 33.926,74. S&P 500 je napredovao 1,15% na 4378,41, dok je Nasdaq Composite porastao 1,65% na 13555,67.

Imena popularne tehnologije i umjetne inteligencije kao što su Nvidia, Meta Platforms i Microsoft porasla su u utorak, preokrenuvši pad od ponedjeljka i podigavši tehnološki težak Nasdaq. Potrošačke diskrecijske dionice i dionice putovanja također su porasle kako je Delta Air Lines povećao svoje financijske smjernice. Dionice zrakoplovnih kompanija porasle su za 6,8 posto.

Unatoč širokom tržišnom porastu u utorak, Walgreens je izgubio 9,3% nakon što je snizio svoje smjernice o dobiti za cijelu godinu i izvijestio o zaradi slabijoj od očekivane.

Na drugom mjestu, Wall Street je procijenio svježu seriju ekonomskih podataka koji su signalizirali otpornost unatoč strahovima od nadolazeće recesije. Podaci o trajnoj robi u svibnju neočekivano su porasli, dok se povjerenje potrošača u lipnju poboljšalo više od očekivanog. Prodaja novih kuća također je nadmašila očekivanja.

"Ove godine slušamo samo o nadolazećoj recesiji, ali istina je da je gospodarstvo na čvrstim temeljima i da se izgledi za recesiju smanjuju sa svakim ekonomskim podatkom", rekao je Ryan Detrick, glavni tržišni strateg u Carsonu. Skupina.

Petak označava kraj drugog tromjesečja i prve polovice 2023. Nasdaq je ojačao 10,9% od početka travnja i 29,5% ove godine. Na putu je za najbolju prvu polovicu u 40 godina dok ulagači skupljaju tehnološke dionice nakon pada 2022. godine. S&P i Dow na putu su da završe tromjesečje s rastom od 6,6%, odnosno 2%.

Za lipanj, S&P i Nasdaq su na putu da zatvore gotovo 5% više, dok je Dow spreman za mjesečni napredak od 3,1%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE