GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 na novom rekordu

Wall Street: S&P 500 na novom rekordu
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 23:13
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 zaključio je na novom rekordu, budući da su sva tri glavna indeksa završila trgovanje u četvrtak u pozitivnom području, nakon što su nadoknadili velike gubitke pretrpljene početkom tjedna.

Široki dionički indeks popeo se 0,58%, smjestivši se na 5.029,73, dok je Nasdaq Composite dodao 0,30% i zatvorio se na 15.906,17. Dow Jones Industrial Average porastao je za 348,85 bodova ili 0,91% i završio na 38.773,12.

Tesla i Meta Platforms su bile bolje, porasle za 6%, odnosno 2%. Dionice Wells Farga porasle su za 7% nakon što je Ured kontrolora valute okončao ključnu kaznu za banku.

Ulagači su proveli tjedan procjenjujući kako stoje stvari u američkom gospodarstvu, ali niz pokazatelja dosad je dao različite signale.

Svježi podaci od četvrtka ujutro otkrili su da je maloprodaja u siječnju pala za 0,8%. To je mnogo više od pada od 0,3% koji su očekivali ekonomisti, prema Dow Jonesu. To je izazvalo određenu zabrinutost o snazi potrošača u SAD-u pod teretom ljepljive inflacije i visokih kamatnih stopa, te je dovelo do pada prinosa na državnu blagajnu.

Sezona zarada nastavila je slikati nejasnu sliku korporativne Amerike. Tripadvisor je skočio za 9% nakon što je nadmašio procjene u gornjem i donjem retku. S druge strane, dionice Cisca pale su za 2% nakon što je tehnološka tvrtka najavila otpuštanja i slabe izglede za prodaju. Dionice Deere pale su za 5% nakon što je proizvođač poljoprivrednih strojeva smanjio smjernice za svoju godišnju dobit.

Dionice su se zaljuljale ovaj tjedan nakon što je inflacija bila gora nego što se očekivalo uzdrmala je tržište u utorak, a Dow je objavio najveći jednodnevni gubitak od ožujka 2023. Indeks 30 dionica sada je 0,26% viši za tjedan, dok je S&P 500 trebao bi zatvoriti tjedan s porastom od 0,06%. Nasdaq je, međutim, na putu da izgubi 0,53%.

“Nije iznenađujuće s umjereno višim CPI-jem, imali smo pretjeranu reakciju i mislim da ćemo ostatak tjedna vjerojatno pokušati provesti nešto od toga natrag. Jučerašnji dan je bio dobar primjer za to, a danas se čini da je ista situacija veća”, rekao je Art Hogan, glavni tržišni strateg u B. Riley Wealth Managementu u intervjuu za CNBC. "Konstruktivni smo na ovom tržištu prema naprijed."

Tagovi: Wall Street, NYSE, Tesla, Deere, Meta, Wells, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
PROMET
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
ZAGREB - Prema izvješću Europske agencije za okoliš, sektor prometa bio je odgovoran za četvrtinu emisija CO2 u EU 2019. godine. Emisije iz ovog sektora u stalnom su porastu i EU ulaže znatne napore kako bi se smanjila emisije iz ovog sektora.
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
IZAZOVI
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
NEW YORK - Vremenske nepogode i ubrzane klimatske promjene redovito pogađaju poljoprivrednike, smanjujući prinose i prihode, što je Europu 2022. koštalo više od 50 milijardi eura.
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
EXHIBITION
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
SHANGHAI - Inside the famous and popular Shanghai Oriental Pearl Tower, an exhibition of beautiful photos of Croatia is underway, with a special emphasis on the unique sights of our country, UNESCO heritage and enchanting nature.
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
RESTRIKCIJE
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada uvest će nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je danas ministar poljoprivrede Istvan Nagy.
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
REKORDI
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
LONDON - Cijene zlata porasle su u petak i dosegnule povijesni vrhunac jer su kupnje središnje banke usred geopolitičkih napetosti održale zamah za žuti metal, dok snažni ekonomski podaci iz SAD-a nisu uspjeli smanjiti njegovu privlačnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE