GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street pao treći dan zaredom

Wall Street pao treći dan zaredom
NEGATIVNI NIZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2023 / 07:35
Autor: SEEbiz / H
new york - Indeksi na Wall Streetu u četvrtak su zabilježili gubitke već treći dan zaredom, a ponovno su i na putu tjednih gubitaka, jer dobri makroekonomski podaci podupiru zabrinutost investitora da će Fed ostaviti kamatne stope duže vrijeme visokima.

Dow Jones indeks pao je jučer 290,91 bod ili 0,84 posto, na 34.474 bodova, S&P 500 indeks spustio se za 0,77 posto, na 4.370 bodova, a Nasdaq indeks za 1,17 posto, na 13.316 bodova.

Dow je tako na putu tjednog gubitka većeg od dva posto, što bi bila njegova najlošija tjedna izvedba od ožujka. Istodobno, S&P 500 je na putu je pada treći tjedan zaredom, što nije zabilježeno još od veljače, dok je Nasdaq na putu gubitaka četvrti tjedan zaredom, što je najdulje razdoblje njegova pada još od prosinca lani.

Više cijene nafte podignule su cijene dionica Exxon Mobila za 1,9 posto, a Chevrona za 1,7 posto, zahvaljujući nadi ulagača da će potez kineske središnje banke, koja je ulila dodatnu likvidnost u financijski sustav zemlje kako bi pomogla posustalom nekretninskom sektoru, ojačati potražnju za sirovinama.

No, s druge strane, znatno su pale cijene dionica u zdravstvenom sektoru. Također, i dalje jačaju očekivanja da će Fed ostaviti kamatne stope visokima kroz duže vremensko razdoblje, jer se čini da američko gospodarstvo ne trpi posljedice od zaoštravanja monetarne politike.

Istodobno, očekivanja o zadržavanju kamatnih stopa visokima podigla su prinose po 10-godišnjim američkim obveznicama na najvišu razinu od listopada 2022. od 4,338 posto, što povećava njihovu atraktivnost na tržištima kapitala.

"Slabljenje tržišta dionica proteklih dana posljedica je snažnog američkog gospodarskog rasta, što sugerira da će Fed vjerojatno ostaviti kamatne stope neko duže razdbolje visokima", smatra Barry Bannister, strateg u Stifelu.

I na europskim burzama najvažniji indeksi u četvrtak su znatnije pali, pri čemu londonski Ftse indeks za 0,63 posto, na 7.310 bodova, frankfurtski DAX za 0,71 posto, na 15.676 bodova, a pariški CAC za 0,94 posto, na 7.1919 bod.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE