GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Netflix dobitnik dana, S&P 500 na rekordu

Wall Street: Netflix dobitnik dana, S&P 500 na rekordu
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2024 / 22:05
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 porastao je u srijedu a Netflix je predvodio širi rast među tehnološkim imenima, gurajući šire tržište do novih visina.

Referentni indeks S&P 500 popeo se za 0,2%, na putu da postigne novi rekord na zatvaranju svih vremena. Tehnološki zahtjevan Nasdaq Composite napredovao 0,4%. Dow Jonesov industrijski prosjek trgovalo se niže za 33 boda, ili 0,1%, oštećeno padovima u Verizonu i 3M dan nakon svake iskazane zarade.

Dionice Netflixa porasle su za više od 10% nakon što je streamer objavio da je njegov ukupni broj pretplatnika dosegao najveću razinu svih vremena od 260,8 milijuna. Prihod je nadmašio procjene analitičara, kao i smjernice zarade za tekuće tromjesečje.

Izvješće o zaradi "prilično je pristojan vjetar u leđa", rekao je Charlie Ripley, viši strateg u Allianz Investment Managementu. Šire gledano, “ljudi su mislili da su stvari prilično uravnotežene, ili da su možda čak pozicionirane za više negativnih rizika, kako rast gospodarstva ili aktivnost u gospodarstvu nastavljaju opadati. Ali ono što smo na neki način vidjeli je da su stvari bile otpornije."

Drugdje, Microsoft je porastao za gotovo 1%, šaljući svoju tržišnu vrijednost nakratko više od 3 trilijuna dolara po prvi put. Meta je napredovala za 1,5%, čime je tržišna kapitalizacija Facebook roditelja iznad 1 trilijuna dolara.

Oba su dobitka pridonijela snažnom učinku mega-cap tehnologije u 2024., što je potaknulo S&P 500 na rekordno visoke razine i potvrdilo novo tržište bikova. Dionice komunikacijskih usluga i informacijske tehnologije potaknule su široki indeks u srijedu, pri čemu su oba sektora porasla za više od 1%.

Izvan tehnologije, AT&Tskliznula gotovo 3% zbog zarade niže od očekivane. Dupont De Nemours pala više od 14% nakon što je unaprijed objavila slabe rezultate za četvrto tromjesečje i objavila razočaravajuće smjernice za prvo tromjesečje.

Izvješća o zaradi ostat će u fokusu trgovaca, s Teslom, Las Vegas Sands i IBM nakon zvona. Od više od 16% S&P 500 kompanija koje su objavile tromjesečne financijske izvještaje do sada u sezoni zarada, više od 71% nadmašilo je očekivanja Wall Streeta, prema FactSet-u.

Tagovi: Wall Street, Boeing, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE