GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Wall Street: Minimalne promjene indeksa, General Motors dobitnik dana

 Wall Street: Minimalne promjene indeksa, General Motors dobitnik dana
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK -S&P 500 i Dow Jones Industrial Average završili su srijedu blizu pozitivne bule, ali glavni ondeksi ostaju na putu za svoj najveći mjesečni porast u 2023. godini.

Dow je porastao za 13,44 boda, ili 0,04%, na zatvaranju na 35.430,42. S&P 500 pao je za 0,09% na 4550,58, a Nasdaq Composite za 0,16% na 14.258,49.

Zbog ovog povratka u studenom, glavne tržišne referentne vrijednosti približavaju se najvišim vrijednostima iz 2023. godine koje su dosegnute tijekom ljeta. Dow bi trebao dobiti samo oko 0,5% da dosegne novu najvišu razinu u 2023. godini. S&P 500 i Nasdaq Composite trebali bi dobiti oko 1% svaki kako bi dosegli nove najviše razine u 2023. godini.

U srijedu su dionice General Motorsa skočile za oko 9,4% nakon što je tvrtka najavila otkup od 10 milijardi dolara i povećala dividendu, a NetApp je skočio 14,6% na temelju rezultata. Phillips 66 skočio he za 3,6% nakon što je Elliott Investment Management preuzeo udio od milijardu dolara u energetskoj tvrtki.

Prinos na 10-godišnje trezorske zapise pao je ispod 4,3% prvi put od rujna, što je podržalo vrednovanje dionica.

Podaci objavljeni u srijedu pokazuju da je bruto domaći proizvod u trećem tromjesečju rastao višom od prognozirane godišnje stope od 5,2%. Poticaj je prvenstveno došao od revizija državne potrošnje i ulaganja u nestambene objekte.

"Vjerojatno trebamo probaviti dobitke i ne bih se iznenadio da se to dogodi početkom prosinca, što povijesno gledano obično vidimo", rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA Research.

"Ali u isto vrijeme, prosinac je, povijesno, najbolji mjesec u godini u smislu prosjeka udaranja, što znači učestalost napredovanja", dodao je. "Stoga me ne bi iznenadilo da nastavimo s pozitivnim pomakom na tržištima od sada do kraja godine."

Prema Adamu Turnquistu, glavnom tehničkom strategu u LPL Financialu, S&P 500 bi mogao doseći 4600 do kraja ove godine.

“Naše tržište upravo gleda na dugoročniji trend inflacije i očito se smanjuje – Fed to priznaje. Mislim da prostor za okupljanje Djeda Mraza raste”, rekao je. “Nismo previše kupljeni. Mislim da ima više prostora za sudjelovanje na skupu.

Trgovci su bili optimistični da je Fedov ciklus podizanja stopa završio, s cijenama fjučersa Fed fondova koji odražavaju šansu da bi središnja banka mogla smanjiti stope već sljedećeg proljeća.

Međutim, predsjednik Feda Richmonda Thomas Barkin rekao je u srijedu da kreatori politike mogu zadržati povećanje kamata ako inflacija ne nastavi usporavati.

Glavni indeksi na putu su snažnih mjesečnih dobitaka. S&P 500 i Dow porasli su 8,5% odnosno 7,2% u studenom. Nasdaq je porastao 10,9% u istom razdoblju.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500gENERAL mOTORS,
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE