GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Mimimalne promjene indeksa uoči velikih objava

Wall Street: Mimimalne promjene indeksa uoči velikih objava
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2024 / 21:34
Autor: SEEbiz
MEW YORK - Indeks S&P 500 ostao je nepromijenjen u utorak dok Wall Street čeka najnoviju odluku Federalnih rezervi o kamatnim stopama.

Dow Jones Industrial Average dodao 146 bodova ili 0,3%. Nasdaq Composite se povukao za 0,6 posto.

Trgovci će pratiti novosti s dvodnevnog sastanka o politici Saveznog odbora za otvoreno tržište koji je započeo u utorak. Tržište terminskih fondova federalnih fondova procijenilo je cijenu s vjerojatnošću od 97% da će središnja banka ostaviti stope nepromijenjenima, prema alatu CME FedWatch, tako da su ulagači umjesto toga ostavljeni da očekuju promjenu u izjavi o politici koja će zatvoriti sastanak.

Dionice General Motorsa skočile su za 7% nakon što je proizvođač automobila objavio dobit bolju od očekivane. Dionica Cybersecurity F5 ojačala je 2% na temelju financijskog izvješća boljeg od očekivanog, dok je proizvođač elektronike Sanmina skočio više od 28% nakon što je objavio snažnu zaradu po dionici i smjernice za tekuće tromjesečje.

S druge strane, proizvođač kućanskih aparata Whirlpool izgubio je više od 6% nakon što je podijelio izglede za cijelu godinu lošije od očekivanih. JetBlue pao je 4% nakon predviđanja malog ili nikakvog rasta prihoda u 2024., a troškovi po dostupnoj milji sjedala rastu na srednje do visoke jednoznamenkaste brojke, isključujući gorivo.

Ta izvješća dolaze prije velikih tehničkih izvješća koja bi trebala izaći nakon stavljanja na tržište, uključujući Microsoft i Alphabet
.
"Tehnički, tablica je postavljena za rast indeksa američkih dionica u kratkom roku", rekao je Joseph Cusick, viši potpredsjednik Calamos Investmentsa. “No, hoće li se temeljni rizici razviti u nadolazećim danima i potkopati trenutnu akciju cijena? Sve dok medvjedi ne preuzmu kontrolu, ostaje slučaj da tržišta na novim najvišim razinama zatvaranja svih vremena zahtijevaju poštovanje.”

Tagovi: Wall Street, NYSE, Amazon, Microsoft, General motors, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE