GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, Salesforce dobitnik dana

Wall Street: Indeksi porasli, Salesforce dobitnik dana
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 22:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američke dionice porasle su u utorak, nakon što su glavni indeksi prekinuli trodnevni pad, dok trgovci čekaju ključne podatke o inflaciji koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom tjedna.

Dow Jones Industrial Average napredovao je za 317,02 boda, ili 0,93%, zatvorivši se na 34.261,42. S&P 500 porastao je 0,67% i završio na 4439,26. Nasdaq Composite porastao je 0,55% na 13.760,70.

Dionice Salesforcea porasle su gotovo 4% nakon što je tvrtka objavila da će povećati cijene u svim segmentima u kolovozu. Dionice Activision Blizzarda skočile su 10,02% nakon što je savezni sudac odbio zahtjev Savezne komisije za trgovinu za preliminarnu zabranu za zaustavljanje Microsoftove akvizicije tvrtke za video igre. Odluka je značila da su dvije tvrtke bliže dovršetku posla.

Izvješće o indeksu potrošačkih cijena za lipanj koje će biti objavljeno u srijedu, kao i indeks cijena proizvođača za lipanj koji će biti objavljeno u četvrtak, rasvijetlit će je li se pad inflacije nastavio i stvoriti pozadinu za budući smjer kamatnih stopa. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekuju da je indeks prošlog mjeseca porastao za 3,1% na godišnjoj razini.

Ulagači su zabilježili još jedno povećanje od četvrtine boda na sastanku Federalnih rezervi od 25. do 26. srpnja. Ali nisu odlučili što će središnja banka učiniti na rujanskom sastanku nakon što su prošlotjedni kontinuirani robusni podaci o radnim mjestima izazvali zabrinutost da će se kreatori politike vratiti na podizanje stopa nakon stanke u lipnju.

“Mislim da ćete [u srijedu] vidjeti dodatne dokaze da inflacija mjerena CPI-jem nastavlja padati. I puno toga je bilo zbog utjecaja Covida. Ali to nije dovoljno dobro za Fed. Fed se brine da postoji [] spirala cijena plaća”, rekao je Brent Schutte, glavni direktor za investicije u tvrtki Northwestern Mutual Wealth Management Company.

“Mislim da će doći do recesije, jer će Fed [će] nastaviti sve dok ne vide pucanje tržišta rada i dok [rast] plaća ne padne znatno ispod 4 posto”, nastavio je Schutte.

Sezona zarada u drugom tromjesečju počinje kasnije ovog tjedna s rezultatima "sistemski važnih financijskih institucija" kao što su JPMorgan Chase, Wells Fargo i Citigroup, plus BlackRock
, PepsiCo i Delta Air. Dow komponenta UnitedHealth izvještava u petak.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Salesforce, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE