GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi pali nakon lošeg podatka o inflaciji

Wall Street: Indeksi pali nakon lošeg podatka o inflaciji
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average pao je u četvrtak i prekinuo trodnevni pobjednički niz nakon objave podataka o inflaciji u SAD-u koji su bili lošiji od očekivanih i povećali su prinose državnih obveznica, dok je Nvidia bila pod pritiskom.

Dow se povukao za 137,66 bodova, ili 0,35%, zatvorivši na 38.905,66. Nasdaq Composite pao je 0,3% na 16.128,53, dok je S&P 500 skliznuo 0,29% i završio sesiju na 5.150,48.

Indeks proizvođačkih cijena za veljaču, mjera veleprodajne inflacije, napredovao je prošlog mjeseca za 0,6%. Isključujući cijene hrane i energije, temeljni PPI porastao je 0,3% u veljači. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekivali su porast od 0,3% za glavni PPI i porast od 0,2% za osnovno očitanje. Dionice su u početku bile otporne nakon izvješća, ali su izgubile na snazi ubrzo nakon otvaranja.

"Pitanja su sada hoće li trgovci ponovno razmisliti o tome koliko će brzo Fed srezati stope i hoće li to usporiti rast burze na bilo koji značajan način?" rekao je Chris Larkin, direktor trgovanja i ulaganja u E-Trade iz Morgan Stanleya.

Izvješće o vrućoj inflaciji povećalo je prinose na obveznice, pri čemu je referentna 10-godišnja državna obveznica dodala oko 10 baznih bodova na 4,29%. Dionice Nvidije pale su već četvrtu sesiju u pet, povukavši se za više od 3%.

“Mislim da je jedno pitanje, hoće li prinosi i dalje rasti, i ako hoće, imamo li više negativnih strana na tržištu? Mislim da je odgovor potvrdan i za jedno i za drugo,” rekao je Thierry Wizman, globalni strateg za FX i stope u Macquarieju.

Izvješće PPI posljednji je veći dio ekonomskih podataka koji će biti objavljen prije nadolazećeg sastanka Federalnih rezervi o politici, zakazanog za 19. i 20. ožujka.

Ulagači su kupovali glavne tehnološke dionice poput Appleai Microsoft u četvrtak. Platforma za trgovanje Robinhood skočila je za 5% nakon što je tvrtka izvijestila o povećanju imovine na skrbništvu od 16% u veljači u odnosu na prethodni mjesec. Problematična startup tvrtka za električna vozila Fisker pala je gotovo 52% nakon što je The Wall Street Journal objavio da je tvrtka angažirala savjetnike za restrukturiranje kako bi se pripremila za potencijalni stečaj.

Tagovi: Wall Street, Nvidia, mICROSOFT, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE