GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki vlasnici bitcoina povukli ogromnu količinu BTC-a s tržišta

Veliki vlasnici bitcoina povukli ogromnu količinu BTC-a s tržišta
ŠOK PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2024 / 08:58
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Bitcoin (BTC) kitovi su u pokretu, povlačeći znatnu količinu BTC-a s burzi tijekom prošlog tjedna. Usred porasta cijene bitcoina od preko 73 000 USD, BTC kitovi pokušali su ostvariti svoju zaradu i povukli su preko 21 000 BTC ovaj tjedan.

Ali Martinez, kripto analitičar, nedavno je otkrio značajnu aktivnost BTC kitova. Napomenuo je da je nevjerojatnih 21 401 BTC povučeno iz kripto burzi tijekom ovog tjedna kako bi se unovčila dobit od rasta cijena bitcoina.

Utjecaj ove aktivnosti kitova postao je posebno izražen u četvrtak, 14. ožujka, kada je BTC u vrijednosti od nevjerojatnih 752 milijuna dolara povučen s kripto burzi. To je označilo najveće povlačenje u jednom danu od svibnja 2023., prema podacima Into The Blocka.

Štoviše, posljedice ovog masovnog povlačenja brzo su se osjetile jer je cijena bitcoina doživjela značajan pad u petak, 15. ožujka. BTC se srušio za više od 7%, a medvjeđi trend se proširio na cijelo kripto tržište. Osim toga, vruće izvješće PPI-ja u četvrtak ubrzalo je pad. Nadalje, prema podacima Coinglassa, BTC u vrijednosti od samo 1,81 milijuna dolara trenutno je dostupan na burzama. Ovo naglašava važnost šoka ponude bitcoina.

Međutim, s pozitivne strane, mreža je svjedočila pojavi 13 novih kitova s posjedima od preko 1000 BTC. Ovaj priljev novih velikih investitora sugerira rastući interes za bitcoin među velikim igračima. S druge strane, danas se nastavio pad cijene bitcoina.

Cijena bitcoina pala je niže od razine od 65.000 USD, što ukazuje na pad od preko 13% u odnosu na rekordnih 73.836 USD postignutih ovog tjedna. Od pisanja, cijena bitcoina srušila se za 6,28% na 64.909,21 USD u nedjelju, 17. utakmice. Dok je tržišna kapitalizacija BTC-a iznosila 1,27 milijardi USD.

Osim toga, obujam 24-satne trgovine za bitcoin pao je 15,78% na 51,16 milijardi dolara. Međutim, unatoč nedavnom padu, BTC-ovi mjesečni dobici iznose preko 25%. Posljednji medvjeđi zaokret također je kataliziran masivnim likvidacijama.

Post Bitcoin Whales izvukao više od 21,400 BTC-a s burzi u tjedan dana.

Tagovi: bitcoin, whales, kitovi, kriptovalute, tržište
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE