GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika očekivanja u Istri od božićnih blagdana

Velika očekivanja u Istri od božićnih blagdana
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 20:21
Autor: SEEbiz
PULA - Naša turistička odredišta mnogo očekuju od skorih blagdana. U Istri ni sada nisu prazni hoteli, pa i neki kampovi koji su i nakon sezone ostali otvoreni. Na poluotoku su trenutačno najbrojniji kongresni gosti i sportaši.

U Istri se očekuje za blagdane očekuje oko 40 tisuća gostiju, nešto malo više nego lani, rekla je za Dnevnik Senka Mošnja.

Na pitanje ima li slobodnih kreveta Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija, kazao je za HRT kako još uvijek mjesta ima.

- Mi u ovom trenutku bilježimo velik broj gostiju, ali i razne oblike smještaja, tako da očekujemo i veći broj gostiju, govori.

Žgomba naglašava kako je interes za rezervacije velik. Ističe kako je potrošnja jako dobra.

- Gosti koji sada dolaze nemaju isti motiv kao ljeti. Činjenica je da se ovdje jako puno vodi računa o gastro ponudi, kulturnoj ponudi te ponudi izleta. Gosti su spremni potrošiti za kvalitetu, naglasio je Žgomba.

Dodaje dio gostiju koji se očekuju su domaći gosti.

- Interes Hrvata za putovanja je velik, a za skijanje je veći i za 20 posto nego lani, rekao je Žgomba.

Ovogodišnjoj, za Istru, najboljoj turističkoj godini pridonijeli su i nikad uspješniji izvansezonski mjeseci. I ovih su dana u Medulinu sportske skupine na pripremama, među njima i mladi nogometaši.

- Uvjeti su stvarno odlični, tereni su dobri, klincima je super, uživaju i stvarno puno dobrih komentara, naglašava Josip Zekić, trener, Zagrebački nogometni savez.

Taman kad sportaši odu, dolaze blagdanski gosti.

- Za Novu godinu hotel je već popunjen, gosti su nam pretežno s talijanskog i austrijskog tržišta, a nešto imamo i lokalnih, rekao je Frano Perković, direktor hotela Belvedere, AHG.

Mnogi će blagdane dočekati i u nekom od 6 kampova koji su otvoreni cijele godine, poput ovog u Funtani kod Poreča.

- Rezervacija ima, za Novu godinu smo popunjeni kompletno, imamo i program novogodišnji u smislu da imamo cabare show, mini disco za djecu i tombolu, bit će za sve ponešto, naglašava Federica Ukušić, direktorica kampa Polidor, Funtana.

Neki su gosti u kamp već stigli, a neki ondje borave veći dio godine. Imaju sve što im treba, od restorana do wellnessa. Ljepše je vrijeme nego u njihovim zemljama, a uštede i na režijama kod kuće, kaže nam Ana iz Austrije.

- Isplati nam se biti ovdje, a i namirnice su jeftinije. Doduše, plaćamo smještaj pa smo otprilike na istom, rekla je Ana.

Svi ti gosti posjećuju i obližnje gradove u kojima se već osjeća blagdansko ozračje. Kućice u Rovinju zakupljivale su se, doznajemo, po simboličnoj cijeni, pa nema kave skuplje od jednog eura ni hot doga za više od 4 eura.

- Vrlo sam zadovoljan prodajom, evo kako je krenulo, nismo mislili da će biti tako, ali evo iznenadili su nas i sugrađani i svi, govori Sebastian Guši, ugostitelj iz Rovinja.

Ugodno će se iznenaditi i blagdanski turisti za koje će biti otvorena 4 velika hotela, uglavnom s 5 zvjezdica.

- Booking za Novu godinu ide jako dobro, očekujemo da ćemo biti popunjeni, ove godine nastavili smo s prošlogodišnjom temom Adventa "Božić s mora", naglašava David Flam, direktor marketinga Maistre.

U Istri će za blagdane raditi 50-ak hotela. Najveći dio njih neće se zatvarati ni poslije fešta.

Tagovi: TURIZAM, ISTRA, ROVINJ,, POREČ, PULA
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE