GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Labina potpisale Protokol o saradnji

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Labina potpisale Protokol o saradnji
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2024 / 14:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Grada Labina potpisale su danas Protokol o saradnji koji podrazumeva unapređenje saradnje u oblasti turističke privrede, odnosno, turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, kaom i razmenu iskustava i dobre prakse.

Protokol o saradni potpisali su direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Zlatibor.

"Protokol o saradnji podrazumeva razmenu iskustva, znanja i novih ideja u realizaciji, nadam se, nekih zajedničkih proizvoda sa Turističkom zajednicom Grada Labina", kazao je novinarima direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

On je podsetio da je taj grad u Hrvatskoj, smešten u Istri, u jedan od najznačajnijih turističkih regija na ovim prostorima.

"To je jedno od najatraktivnijih trurističkih tržišta u region koje godišnje generiše više od 10 miliona noćenja. Turistička organizacija Zlatibora je spremna da prihvati neke nove ideje za razvojne projekte i unapredi postojeću infrastrukturu", kazao je Živanović.

Naglasio je i da je turistički promet Grada Labina i Zlatibora kao destinacija gotovo jednak, uz podsećanje da je Zlatibor prošle godine imao više od million registrovanih noćenja.

"Cilj nam je da taj broj povećamo. Realizovaćemo sigurno neke zajedničke aktivnosti, pre svega na kreiranju nekog zajedničkog proizvoda koji može biti interesantan za turiste koji dolaze iz Evrope. Očekujem i razmenu primene dobre prakse i ovaj Protokol o saradnji nam je garancija dugogodišnje buduće saradnje", naveo je Živanović.

Direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić je kazala da su dve turističke organizacije spoznale da imaju zajedničke teme i ciljeve u razvoju te privredne grane, te je tako došlo do potpisivanje sporazuma o saradnji.

"Širimo vidike, razmenjujemo ideje i usklađujemo zajednička poslovanja", rekla je ona.

Glavičić je podsetila i da Labin ima veoma razvijenu turističku ponudu sa nekoliko hotela poznatih hotelskih lanaca, malih porodičnih hotela, a veliki napori se ulažu u razvoj outdoor turizma koji podrazumeva uređene biciklističkih i pešačkih staza, čija se mreže i dalje širi.

Tagovi: zlatibor, labin, glavičić, živanović, turizam
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE