GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teretni brodovi kasne u Barcelonu i do 15 dana

Teretni brodovi kasne u Barcelonu i do 15 dana
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2024 / 14:58
Autor: SEEbiz
BARCELONA - "Teretni brodovi kasne u luku Barcelonu 10 do 15 dana jer plove oko Afrike kako bi izbjegli potencijalne napade u Crvenom moru", rekao je direktor lučke uprave Lluis Salvado.

Kasne različite vrste proizvoda, uključujući i ukapljeni prirodni plin. Barcelona spada među najveće terminale za ukapljeni prirodni plin u Španjolskoj.

"Situacija utječe u vrlo značajnoj mjeri na luke u istočnom Sredozemlju"
"Brodovi ipak manje kasne u luke u zapadnom Sredozemlju jer su bliže obilaznoj ruti oko Afrike nego u one u istočnom Sredozemlju", naglašava Salvado.

"Situacija utječe u vrlo značajnoj mjeri na luke u istočnom Sredozemlju, mi u zapadnom dijelu nismo toliko na udaru", tvrdi šef uprave luke u Barceloni.

Od studenog jemenski pokret Ansar Allah napada brodove povezane s Izraelom u Crvenom moru, tražeći obustavu operacija izraelske vojske u palestinskom Pojasu Gaze i dostavu humanitarne pomoći Palestincima. Pokret predvodi vijeće koje vlada gušće naseljenim dijelovima Jemena.

Zbog napada neke logističke kompanije obustavile su tranzit kroz Crveno more
Od sredine siječnja SAD i Britanija uzvraćaju napadima na ciljeve u Jemenu, ističući da žele zaštititi plovidbu. Jemenski pokret odgovorio je uključivanjem na popis meta američkih i britanskih brodova.

Zbog napada neke logističke kompanije obustavile su tranzit kroz Crveno more i preusmjerile brodove oko Rta dobre nade, što produljuje putovanje i podiže troškove.

Barcelona je s nešto više od 57 milijuna tona bruto pretovarenog tereta u 2022. dijelila jedanaesto mjesto s Constantom na ljestvici 20 najprometnijih luka u EU, prema podacima Eurostata. Na prvom je mjestu Rotterdam sa 427 milijuna tona, na drugom Antwerp-Bruges sa 254 milijuna, a na trećem Hamburg sa 103 milijuna tona.

Tagovi: BARCELONA, BRODOVI, TERET, LOGISTIKA
PROČITAJ I OVO
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
MJERE
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
VINKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro poručio je u petak iz Vinkovaca nakon sastanka s svinjogojcima s područja kontinentalne Hrvatske, kako će raditi na mjerama za povećanje proizvodnje mesa, pri čemu je bitnim ocijenio iskorjenjivanje afričke svinjske kuge.
Pada prodaja francuskih žestokih pića
TRENDOVI
Pada prodaja francuskih žestokih pića

PARIZ - Prodaja francuskih žestica smanjila se i u prvih pet ovogodišnjih mjeseci, pokazali su podaci proizvođača, signalizirajući nastavak silaznog trenda u uvjetima smanjene kupovne moći potrošača u Francuskoj i svijetu.

Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
BRODARI
Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
LONDON - BDI Index, lavni indeks pomorskog prijevoza Baltičke burze, koji prati stope za brodove koji prevoze suhu rasutu robu, dosegao je u četvrtak najvišu razinu u jednomjesečnom razdoblju, podržan višim stopama u svim segmentima plovila.
Restorani u Dubrovniku stolovima blokirali prolaz pješaka, Grad im otkazao ugovore
NERED
Restorani u Dubrovniku stolovima blokirali prolaz pješaka, Grad im otkazao ugovore

DUBROVNIK - Nakon što su prošlog tjedna otkazani ugovori o zakupu sedam javnih površina u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, iz Grada Dubrovnika izvijestili su u četvrtak kako su otkazali javne površine za još četiri ugostiteljska objekta.

Katapultirana potražnja za etherom, evo zašto
KRIPTOVALUTE
Katapultirana potražnja za etherom, evo zašto
NEW YORK - Ether je upravo zabilježio jedan od svojih najjačih dana u kontekstu akumulacije od strane dugoročnih posjednika — naizgled iskoristivši prednost pada cijene od 2% tijekom 24 sata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE