GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Split ima najbolje turističke rezultate u povijesti

Split ima najbolje turističke rezultate u povijesti
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 10:20
Autor: SEEbiz
SPLIT - Split ostvaruje najbolje turističke rezultate u povijesti, a trendovi su toliko dobri da je Croatia Airlines nakon dugogodišnje pauze vratila zimske letove prema Londonu - nakon Kopenhagena, Zuricha i drugih metropola.

Velik broj gostiju rezultirao je i odličnom potrošnjom pa je broj fiskaliziranih računa u prvih devet mjeseci premašio sva očekivanja.

Iako je posezona pri samom kraju, mnogobrojnim gastro manifestacijama i s mnogo sunčanih dana Split i dalje privlači goste. A evo i što su turisti rekli na to:

- Lijepo je vidjeti da su ljudi ovamo donijeli najbolje što imaju - maslinovo ulje, vino, tjesteninu!

- Od onoga što sam do sada vidjela zanimljivo mi je kako se beru masline i radi ulje, ta kultura, pjesma i sve ostalo...

Gostiju će biti i dalje jer Croatia Airlines vraća zimske letove za Split.

- Croatia Airlines lani je uveo letove za Zurich, a ove godine imamo za London-Heathrow i Kopenhagen,sa postojećim letovima za Rim,Munchen,Frankfurt,to je jedna ja bih rekao zaista potentna mreža letova za naše goste i turiste koji bi mogli doći tijekom zime. Split tako napokon postaje destinacija 365 dana u godini, rekao je zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

Naravno da je pristupačnost jedan od osnovnih preduvjeta da bi svoji gosti koji žele mogli iskusiti taj naš tradicionalni proizvod i da bi im bili dostupni, kaže direktorica TZ-a Split, Alijana Vukšić.

Falizirani računi u Splitsko-dalmatinskoj županiji u periodu od 1. 1. do 30. 9. 2023. dosegli su vrijednost računa od 3,323 mlrd. eura. Srednja Dalmacija je top-destinacija pa je takva i potrošnja.

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2023. u Splitsko-dalmatinskoj županiji raste i broj izdanih računa kojih je sada više od 252 milijuna, a vrijednost potrošnje dosegnula je tri cijela tri milijarde eura, dvadeset osam i pol posto više nego lani. Struka kaže da se moglo još bolje, ali i da bi trebalo mijenjati strukturu gostiju.

- Gosti koji borave u hotelima troše znatno više nego gosti u privatnom smještaju,a nama privatni smještaj čini 63 posto smještajnih kapaciteta,isto tako potrošači koji su stariji od 45,50 ili 60 plus godina troše znatno više od gostiju od 20-35 godina koji su za neke destinacije na području centralne Dalmacije izrazito bitni, rekao je Ante Mandić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Prosječna cijena u privatnom smještaju trenutačno je otprilike 15 eura viša nego na razini EU-a, tako da novih poskupljenja više ne bi smjelo biti. Hotelijeri su najavili samo male korekcije za 2024. koja se već uvelike prodaje.

Tagovi: Split, Dalmacija, turizam, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE