GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor: Bitcoin će pojesti zlato

Saylor: Bitcoin će pojesti zlato
PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 10:34
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je sigurno usidren iznad 70 tisuća dolara (jučer je gotovo dotaknuo 73 tisuće dolara) i na putu je da vidi povećanje svoje vrijednosti sedmi mjesec zaredom, što se nije dogodilo 12 godina.

Poznati pobornik kriptovaluta Michael Saylor (njegova tvrtka MicroStrategy posjeduje 205 tisuća bitcoina vrijednih više od 14 milijardi dolara, prosječna nabavna cijena je 33.706 dolara) predviđa da će bitcoin "pojesti" zlato i privući dodatni kapital iz mnogih venture ulaganja.

Bitcoin je dosegao ovaj vrhunac i prije prepolovljenja nagrade rudarima, što će se dogoditi u travnju. U prethodnim ciklusima to se događalo oko 500 dana nakon "prepolovljenja". Još nešto će biti zanimljivo gledati: hoće li altcoini uhvatiti vezu i krenuti u rekord. XRP (ripple), na primjer, još uvijek je 80 posto ispod svoje najviše razine svih vremena. Osobito za ether, očekivanja su velika, čekajući odobrenje američkih ether ETF-ova, cijena bi mogla brzo dosegnuti 5000 dolara.

Bill Ackman, osnivač i voditelj venture fonda Pershing Square Capital Management, dodatno je uzburkao tržište kriptovaluta spomenuvši scenarij da bi cijena bitcoina mogla dramatično porasti, što bi donijelo nesagledive posljedice.

"Viša cijena bitcoina dovodi do većeg rudarenja bitcoina i veće potrošnje električne energije. Veći troškovi energije doveli bi do rastuće inflacije i pada dolara, što bi dodatno potaknulo potražnju za bitcoinima i povećane razine rudarenja, čime bi se nastavio ciklus. Vrijednost bitcoina bi otišlo u beskonačnost, cijene energije bi skočile u nebo, a gospodarstvo bi kolabiralo. Možda bih stvarno trebao kupiti nešto bitcoina", napisao je (vrlo pojednostavljeno i s upitnim pretpostavkama) na mreži X.

Tagovi: saylor, bitcoin, zlato, ackman, ether, ethereum
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE