GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka bilježi porast turističkih dolazaka od 21%

Rijeka bilježi porast turističkih dolazaka od 21%
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2024 / 16:37
Autor: SEEbiz

rijeka - Austrijanci, Talijani i Nijemci najčešći su gosti u Rijeci. Najpoželjniji je privatni smještaj dok na hotelskom još treba poraditi. Turistički djelatnici zadovoljni su prošlom sezonom, zabilježili su 21 posto više dolazaka nego 2022.

Na turističkoj karti Hrvatske, Rijeka je sve češći odabir posjetitelja. Kao destinaciju za odmor lani ju je odabralo, rekordnih, 220 tisuća gostiju.

- Izvanredna turistička 2023. godina tako da bilježimo 21 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2022, godine koja je također bila rekordna, rekla je Antonija Kardum iz TZ-a grada Rijeke.

Grad ponajprije biraju stranci. Nijemci, Talijani, Austrijanci. A u ovom objektu, primjerice, lani su boravili gosti iz više od 80 zemalja.

- Doista Rijeka turistički raste, možda lagano, možda bi to moglo ići i brže, ali definitivno raste. Dužina boravka se produljila. Od 2013 kada je za naš objekt dužina boravka bila jedan dan, a danas je to 2,75 dana, kazao je Andrej Kušeta, voditelj riječkog hotela.

Smješteni ponajprije u privatnom smještaju. Hotelski smještaj ono je na čemu Rijeka još mora poraditi.

Za dobru statistiku zaslužni su i turisti koji dolaze s mora. Posljednjih godina sve se više intenzivira priča o nautičkom i kruzing turizmu. Lani je u Rijeku uplovilo više od 50 tisuća gostiju.

- Ova godina će biti bolja nego prošla. Ono što nas veseli da smo sezonu kruzera praktički produžili na cijelu godinu, a ono što nas očekuje od ovih velikih kruzera je dolazak 30-tak brodova i preko 45 tisuća putnika, rekao je Ranko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka.

Tome treba pridodati i manje brodove i jedrenjake, koji će se također vezivati u luci. Veći broj ljudi u gradu osjete ugostitelji, trgovci, mali obrtnici.

- Turista ima sve više i više, ponuda je sve bolja i bolja, koliko god se možda nekima čini da nije, ali je, dodala je Amna Šehović, vlasnica trgovine.

Korača Rijeka sada prema najdražem, petom godišnjem dobu i karnevalu te novom zbrajanju turističkih rezultata.

Tagovi: rIJEKA, TURIZAM, TURISTI
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE