GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Imamo podatke - promet s neradnih dana prebacio se na radne

Plenković: Imamo podatke - promet s neradnih dana prebacio se na radne
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 12:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u četvrtak se održava 277. sjednica hrvatske Vlade. Na dnevnom redu je nekoliko zanimljivih točaka poput Prijedloga odluke o izmjenama Odluke o osiguranju zaliha plina na teritoriju Republike Hrvatske kao i Prijedlog odluke o osnovici za izračun inkluzivnog dodatka

Osnovat će se i dva povjerenstva jedno stalno za ovisnosti i drugo jednokratno za izbor novog državnog odvjetnika. Također na Vladi će se naći i Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Prijedlog odluke o donošenju Nacionalnog programa opskrbe Republike Hrvatske lijekovima proizvedenim iz ljudske plazme 2024.- 2027. kao i Prijedlog odluke o donošenju Akcijskog plana djelovanja na području ovisnosti za razdoblje do 2026. godine. Također donijet će se odluka o slanju humanitarne pomoći civilnom stanovništvu Gaze donacijom pčeničnog brašna.

Na početku sjednice Plenković se pohvalio iznimno niskom stopom inflacije, 4,5 posto, prema podacima DZS-a. Istaknuo je da je to najniža stopa inflacije od listopada 2021. godine.

'Argumentirano otklanjamo teze da je rast inflacije otklonio rast plaća', kazao je Pleneković, dodavši da su paketima pomoći i odlukama o ograničenju cijena niza prehrambenih proizvoda zaštititli građane.

Prije tri dana je obljavljen indikator ekonomske klime. Najnovije indikator potvrdio je pozitivne podatke za Hrvatsku, kazao je premijer.

Od Nove godine vrijedi puna primjena zakona o trgovini gdje se ograničava rad trgovina nedjeljom na 16 nedjelja tijekom godine tako da radnici provode vikende sa svojim obiteljima.

'Promet se nerednih dana prebacio na radne dane', kazao je Plenković argumentirajući to brojem računa.

Plenković je kazao da je usporedbom računa vidljivo je da je 5.1.2024. izdan veći broj računa nego godinu dana ranije. 'Promet s neradnih dana se prebacio na radne dane u prvih 9 dana nove godine. Iznos računa je 95,5 milijuna eura viši, unatoč dva neradna dana više je računa i veći je iznos potrošenog novca', kazao je Plenković dodajući da to pokazuje da se potrošači prilagođavaju kao i u drugim zemljama.

Tagovi: PLENKOVIĆ, NEDJELJA, TRGOVINA, MALOPRODAJA
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE