GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nizozemski turisti skloni istarskim kampovima

Nizozemski turisti skloni istarskim kampovima
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 08:49
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Turisti iz Nizozemske sve su skloniji ljetovanju u našoj zemlji. Ove ih je godine ponovno bilo više nego lani. Ostvarili su više od 3 milijuna noćenja, od čega polovinu u Istri. Kako bi ih prizvali u što većem broju i izvan glavne sezone, u Amsterdamu je organiziran Hrvatski dan.

Amsterdamske ulice nikada nisu prazne. Mobilni Nizozemci i na odmor odlaze više puta godišnje. I oni koji u Hrvatskoj nisu bili, znaju što mogu očekivati.

- Bio sam u Istri, u Rovinju. Nizozemci vole kampiranje, a Hrvatska ima izvrsna mjesta za kampere. Čula sam da je hrana izvrsna i Hrvatska mi je svakako na listi za dulja putovanja jer volim jesti, volim kušati nova jela, rekli su turisti iz Nizozemske.

Čak 82% Nizozemaca putuje izvan svoje zemlje pa je promidžba u sklopu Hrvatskog dana u Amsterdamu bila pun pogodak.

Više od 200 turoperatora iz Nizozemske i ovdašnjih turističkih novinara okupilo se na prezentaciji hrvatske turističke ponude na brodu koji plovi amsterdamskim kanalima. Predstavlja se autohtona kuhinja, proizvodi iz Istre i to od pršuta i maslinovog ulja do vina i džina.

Nizozemci kod nas najčešće borave u istarskim kampovima pa će se promidžba proširiti i na druge segmente.

- Da otvorimo onaj drugi segment premium gostiju kojih u Nizozemskoj ima jako puno, isti proces kao što smo napravili s Nijemcima i Austrijancima, sada ćemo napraviti i s Nizozemcima, rekao je Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije.

U Amsterdamu je predstavljen i drugi dio naše obale, ali i unutrašnjost koja je ove godine ugostila 30% više Nizozemaca.

- Nizozemcima je u Hrvatskoj najdraža Istra, ali nastojim biti ambasador cijele zemlje jer imate što ponuditi. Trebamo se usredotočiti i na druge dijelove, na unutrašnjost, prirodu, wellness, hranu jer Nizozemci vole sve to konzumirati, istaknuo je Frank Oostdam, predsjednik ECCTAA-e i direktor ANVR-a.

Dio gostiju iz Nizozemske dolazi zrakoplovima, no tu ima prostora za povećanje.

- Upravo smo iskoristili ovu prigodu razgovarati s predstavnicima KLM-a. Njihova je namjera da kroz naše strateško partnerstvo te letove intenziviraju i produže ih na pred i posezonu, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

U Amsterdamu je predstavljena i reforma hrvatskog turizma koja ide u smjeru održivog razvoja.

- Kroz nekoliko dana usvojit ćemo i novi Zakon o turizmu koji će upravo destinacijama dati alate da više čine u smjeru održivog turizma, istaknula je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav TZ-a i kategorizaciju, MINTS.

Upravo Nizozemci cijene održivost, ekološki su osviješteni i pri odabiru putovanja. U Hrvatskoj se zadržavaju dulje od prosjeka i većinom se ponovno vraćaju.

Tagovi: kampovi, turizam, nizozemci, istra, istarski kampovi
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE