GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milijarder Peter Thiel uložio 200 milijuna dolara u bitcoin i ether

Milijarder Peter Thiel uložio 200 milijuna dolara u bitcoin i ether
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 07:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Prema podacima CoinDesk Indicies, bitcoin (BTC) je porastao za gotovo 124 posto u posljednjih 12 mjeseci, dok je ether (ETH) porastao za 75 posto. Indeks CoinDesk 20 (CD20) porastao je približno 86 posto u istom razdoblju.

Founders Fund, kompanija rizičnog kapitala koju je osnovao milijarder Peter Thiel, ponovno ulaže u bitcoin i ether, rekli su izvori Reutersa, signalizirajući obnovljeni interes Silicijske doline za tržišta kriptovaluta.

Founders Fund počeo je kupovati bitcoin kada je bio ispod 30.000 dolara i stekao više BTC-a i ETH-a u narednim mjesecima.

Thiel je dugo bio zagovornik bitcoina, povezujući njegov rast cijene s kritikom centralnih banaka. Tokom "bull runa" 2021. godine, rekao je da se osjeća "premalo uloženim" u najveću svjetsku digitalnu imovinu.

Founders Fund prodao je većinu svojih kripto holdinga za 1,8 milijardi dolara u martu 2022. godine, neposredno prije početka "kripto zime", izvijestio je prošle godine Financial Times. Founders Fund prethodno je uložio u bitcoine u iznosu od 15 do 20 miliona dolara tokom "Run bulla" 2017./2018. godine.

Bull run, također poznat kao bull trend, je period na finansijskom tržištu kada cijene određene imovine nastavljaju rasti. Brzi rast cijena može se pripisati nizu tržišnih faktora, uključujući volatilnost, potražnju i tržišnu procjenu.

Bitcoin je u ponedjeljak porastao za 5,17 posto i prvi put od 2021. premašio prag od 50.000 USD. Najstarijoj i najraširenijoj kriptovaluti pomaže očekivanje da će Američka centralna banka (FED) ove godine smanjiti ključnu kamatnu stopu.

Tagovi: Thiel, kriptovalute Peter Thiel, bitcoin, ether
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE