GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klijenti Goldman Sachsa vraćaju se kriptovalutama

Klijenti Goldman Sachsa vraćaju se kriptovalutama
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 11:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Klijenti Goldman Sachsa ove godine počeli su se vraćati u kriptovalute, s obnovljenim apetitom nakon odobrenja ETF Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi.

Max Minton, voditelj digitalne imovine za Goldman Asia Pacific, rekao je da su mnogi od najvećih klijenata njegove tvrtke nedavno postali aktivni ili su "istraživali kako postati aktivni" u kripto sektoru, prema izvješću Bloomberga od 24. ožujka.

Minton je dodao da veći dio povećanog apetita za kriptovalutom proizlazi iz odobrenja deset novih Bitcoin ETF-ova u Sjedinjenim Državama u siječnju, čime je kripto imovina potvrđena kao sastavniji dio tradicionalnih tržišta.

"Nedavno odobrenje ETF-a potaknulo je ponovno oživljavanje interesa i aktivnosti naših klijenata."

Minton je objasnio da najveći dio nove potražnje prvenstveno dolazi od Goldmanovih postojećih klijenata putem opcija i terminskih ponuda njegove tvrtke, pri čemu su hedge fondovi najviše uključeni od svojih klijenata, prenosi Cointelegraph.

Goldman Sachs je izvijestio o rekordnih 2,8 trilijuna dolara imovine pod upravljanjem na kraju 2023. godine.

Naime, Goldman trenutačno ne nudi spot kripto proizvode svojim klijentima, unatoč tome što je pokrenuo svoj prvi pult za kripto trgovanje 2021. Pult pruža samo izloženost kripto izvedenicama, uključujući opcije i ročnice za Bitcoin i Ether.

"Prošla je godina bila mirnija, ali smo od početka godine vidjeli porast interesa klijenata za uključivanje, planiranje i količinu", rekao je Minton.

Minton je rekao da su Goldmanovi klijenti primarno koristili svoje derivate kako bi bili izloženi volatilnosti kriptovalute, kao i da su davali ponderirana predviđanja o tome kamo će se cijene kretati u srednjem roku.

Proizvodi povezani s bitcoinom stajali su kao najpopularnija sredstva ulaganja među aktivnim klijentima, dodao je Minton.

Minton je također gledao na potencijalno odobrenje spot Ether ETF-a u SAD-u kao potencijalno preusmjeravanje institucionalnih klijenata njegove tvrtke prema Etheru.

Međutim, analitičari Bloomberg ETF-a procijenili su šanse za odobrenje Ether ETF-a do svibnja na samo 35%, pri čemu se produžena "šutnja" Komisije za vrijednosne papire prema potencijalnim izdavateljima fondova smatra sve lošijim signalom.

Tagovi: Goldman Sachs, kriptovalute, bitcoin, ether
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE