GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje

Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 07:25
Autor: SEEbiz
PEKING - Kina je pooštrila regulativu tvrtkama za potrošačko financiranje, podižući ograničenje kapitala za nebankarske financijske tvrtke koje daju male osobne zajmove.

Mjere koje je Nacionalna financijska regulatorna uprava najavila u utorak stupaju na snagu 18. travnja.

Dolazi u trenutku kada Peking jača kontrolu nad financijskim sektorom.

Nova pravila propisuju da tvrtke koje ispunjavaju uvjete za davanje potrošačkih zajmova - isključujući one za kupnju kuće i automobila - moraju imati minimalni temeljni kapital od 1 milijarde juana (139 milijuna dolara). To je trostruko više od minimalnog iznosa koji je prije bio potreban prema pravilima iz 2014., navodi Reuters.

Ulagači tvrtki za potrošačko financiranje dijele se na glavne ulagače i opće ulagače, stoji u priopćenju. Glavni ulagač mora imati udio od najmanje 50%.

Financijske institucije koje su glavni investitori moraju imati ukupnu imovinu od najmanje 500 milijardi juana (69,45 milijardi dolara), ili ekvivalent u slobodno konvertibilnoj valuti, do kraja posljednje fiskalne godine, rekao je regulator.

Glavni ulagači koji su nefinancijske institucije moraju imati operativne prihode od najmanje 60 milijardi juana (8,3 milijarde dolara) u posljednjoj fiskalnoj godini, prema NFRA.

U posljednjih nekoliko godina Kina je pokušala ograničiti brzi rast nebankovnog duga, posebno onih koje su izdale banke u sjeni koje su izvan formalnog bankarskog sustava.

Usporeni rast zemlje također je utjecao na kreditnu sposobnost azijsko-pacifičke regije u cjelini.

Moody's je početkom prosinca snizio svoje izglede za kreditni rejting kineske vlade na negativne sa stabilnih jer je agencija za ocjenu, navodeći da bi mjere potpore Pekinga za jačanje njegova financijskog sektora mogle umanjiti njegovu fiskalnu, gospodarsku i institucionalnu snagu.

Ranije ovog mjeseca, Kina je postavila cilj rasta BDP-a od "oko 5%" za 2024. na svom sastanku "Dvije sjednice" i najavila izdavanje "ultra-dugih" posebnih obveznica za velike projekte.

Tagovi: kina, potrošnja, zajmovi, mali zajmovi, krediti
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE