GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako su investitori s Reddita doveli Bransona do rekordnog bogatstva?

Kako su investitori s Reddita doveli Bransona do rekordnog bogatstva?
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 21:20
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Richard Branson trebao bi poletjeti prema svemiru, no čini se da je njegovo bogatstvo već katapultirano u neslućene visine.

Milijarder je svom bogatstvu dodao oko dvije milijarde dolara od početka siječnja, jer su dionice Virgin Galactic Holdings Inc. narasle do vrhunca nakon niza pozitivnih događaja.

U tome su mu, sasvim neočekivano, pomogli mali investitori s Reddita. Prvo je postojao plan Cathie Wood za fond kojim se trguje na burzi i koji prati tvrtke usmjerene na svemir. Tada je Virgin Galactic uvučen u ludu trgovinu potaknutu s Reddita o kojoj smo već pisali prije nekoliko dana. I na kraju svega u ponedjeljak je stigla informacija da će kompanija nastaviti probne letove svog svemirskog aviona na raketni pogon. Dionice su se ove godine već više nego udvostručile.

Branson, čija je tvrtka Virgin Atlantic Airways Ltd. prošle godine morala biti spašena s ruba kolapsa, sada ima rekordnu neto vrijednost od 7,8 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera. Njegov udjel u Virgin Galactic-u čini gotovo polovicu njegova bogatstva. Dionice tvrtke kompanije iz Las Crucesa iz Novog Meksika porasle su 3,1% jutros u New Yorku, dok su mnoge dionice popularne među trgovcima Reddita - uključujući GameStop Corp. i AMC Entertainment Holdings Inc. - pale.

Svemirski turizam jedna je od najnovijih oklada Bransona (70), serijskog osnivača tvrtki, od izdavačkih kuća do marki bezalkoholnih pića. Brend Virgin kojega je osnovao kao trgovac putem pošte putem davne 1970. godine sada je povezan s više od 40 tvrtki širom svijeta, uključujući britansku banku Virgin Money UK Plc.

Prije tri mjeseca, Virgin Hyperloop je na svojoj kratkoj testnoj trasi u Nevadi prvi puta u kapsuli prevezao dvoje putnika. Oni su bili suosnivač kompanije Josh Giegel te direktorica zadužena za iskustvo putnika Sara Luchian. Vožnja je bila kratka, ali brza.

Trenutačni planovi kažu da bi Virgin Hyperloop trebao tehnologiju usavršiti i testirati do 2025. godine, a do kraja desetljeća imati i prvu komercijalnu uslugu prijevoza ljudi i tereta – u Emiratima, Indiji ili SAD-u.

Tagovi: Richard Branson, Virgin Hyperloop, Virgin Atlantic, Virgin Galactic, Reddit, Delta Airlines
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE